Ne znam Sarajevo, ali znam Rabotnički iz BiH?!

Autor:

Predsjednik moldavske Zorije Balti Andrijan Bogdan smatra da je Sarajevo kvalitetan rival, ali da će njegov tim uspjeti da prođe u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Moldavski čelnik je u izjavi imao i jedan "gaf".

0
A- A A+

  Bogdan je za moldavske medije, koje je prenio klupski sajt, istakao da je "bordo" tim kvalitetan jer u svom sastavu ima i reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

"Nadamo se da ćemo 6. jula biti nasmijani i da ćemo mi proći dalje. Nemam mnogo informacija o ekipi Sarajeva, znamo da su zauzeli treće mjesto u Premijer ligi BiH", izjavio je Bogdan, a onda pao na ispitu iz geografije:

"Tokom zimskih priprema smo igrali sa Rabotničkim, koji je takođe iz BiH, i osvojili šesto mjesto. Nadam se da ćemo proći dalje i pozivam navijače da nam pomognu na predstojećoj utakmici jer nam zaista treba njihova podrška".

Prvi čovjek Zorije nije mogao direktno da odgovori na pitanje da li je zadovoljan žrijebom.

"Sada ne možemo reći da smo sretni ili nesretni. Razgovaraćemo nakon što odigramo utakmice", dodao je Bogdan i naglasio da je "plus" što se prvi meč igra u Moldaviji.

Sarajevo će prvu utakmicu igrati u Moldaviji 29. juna, a revanš je na rasporedu sedam dana kasnije na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pobjednik ovog dvomeča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmjeriće snage sa kiparskim Apolonom iz Limasola.

Ostale vijesti