• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkela za MONDO: Zvezda je izazov, rad me ne plaši

Autor mondo.rs

Sportski direktor crveno-belih u intervjuu za naš portal pričao o aktuelnom prelaznom roku, ugovoru za Boaćija, očekivanjima od trenera Vladana Milojevića i njegovog tima, razlozima dolaska u Zvezdu...

 Mitar Mrkela sportski direktor FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA sa Zlatibora/

Mitar Mrkela je od nedavno ponovo u Crvenoj zvezdi. Nekadašnji vezista crveno-belih (1983-1990), zatim funkcioner u OFK Beogradu i Fudbalskom savezu Srbije prihvatio je da bude sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana u trenutku kada zbog loše finansijske situacije i brojnih drugih problema mnogi to ne bi učinili.

"Sedam lepih i uspešnih godina proveo sam u Savezu, ali Zvezda je moj klub bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi. Ovo je jedan novi izazov za mene. Ne bojim se rada, ne bojim se obaveza i verujem u dobro sutra", poručio je novi sportski direktor crveno-belih u razgovoru za naš portal.

"Meni je Zvezda druga kuća, sve ljude sa kojima sarađujem u klubu poznajem već dosta dugo. Mi koji smo sada došli, došli smo sa željom da napravimo nešto bolje od onoga što je bilo do sada. Nadam se da ćemo i uspeti u tome", optimista je Mrkela.

Istovremeno sa njim, u klub je došao i Vladan Milojević. Nekadašnji defanzivac crveno-belih, a zatim i trener šampionske generacije omladinskog tima, preuzeo je kormilo ekipe.

Sportski direktor redovno je prisutan treninzima na Zlatiboru.



"Ono što vidim, deluje ohrabrujuće. Dobro se radi i baš sam zadovoljan Milojevićem i njegovim saradnicima. Imaju odličan i dobro uigran sistem rada, pa su i igrači dodatno motivisani time".

Do početka sezone ostalo je još jako malo. Svega nedelju dana do početka kvalifikacija za Ligu Evrope i duela sa malteškom Florijanom u Beogradu.

Pored stučnog sektora, određene promene pretrpeo je i igrački kadar. Došli su Marko Gobeljić, Filip Stojković, Rikardinjo i Vujadin Savić, ali Mrkela najavljuje da će do kraja prelaznog roka i avgusta sigurno biti još novih lica na "Marakani".

"U prvom delu doveli smo igrače na pozicijama koje su nam bile deficitarne – desni bek i štoper. Sada ćemo malo sačekati, u planu su još neki dolasci, ali ne po svaku cenu. Zavisi i od toga ko će otići".


Jedno od imena koje se dovodi u vezu sa crveno-belima je talentovani Nemanja Radonjić, krilni napadač Rome na pozajmici u Čukaričkom, kojem je odavno predviđena velika karijera, ali nikako da ispuni očekivanja.

"Nemanja Radonjić je mnogo talentovan igrač, kojeg znam iz mlađih reprezentacija Srbije. On je uvek zanimljiv, ali razgovore sa njim nisam vodio", istakao je Zvezdin sportski direktor.

Paralelno sa dolascima, piše se i o odlascima. Plavšić, Ristić, Donald, Le Talek, Ruiz, pa i Kanga, najčešće se pominju kao igrači koji stoje u redu na izlaznim vratima.

"Konkretne ponude imamo samo za Plavšića i Ristića, a interesovanje postoji za strance Donalda, Le Taleka, Ruiza i Kangu", rekao nam je Mrkela, međutim, nije želeo da otkrije imena klubova koji su poslali ponude ili se samo raspituju za Zvezdine igrače.

Izvor: MN PRESS


Jedna od najvažnijih briga klupskog rukovodstva trenutno je ugovor Ričmonda Boaćija.

Odlični napadač iz Gane, iako je po dogovoru imao još godinu dana pozajmice, postao je slobodan igrač zbog bankorta italijanske Latine.

On će, ipak, moći da igra u prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope, bez obzira da li će se prethodno obavezati na dužu vernost crveno-belima.

"Razgovara se o njegovom ugovoru sa menadžerom i verujem da će se to završiti pozitivno. Boaći trenutno ima ugovor do 31. jula, tako da će svakako moći da igra protiv Florijane", objasnio je Mrkela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC