• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj na Kalemegdanu: Ovo je moja kuća! (FOTO)

Autor mondo.rs

Francuski reprezentativac svojim prisustvom je uveličao otvaranje renoviranih betonskih terena KK Partizan.

 Lovernj o Partizanu:Ovo je moja kuća!  Izvor: MONDO/I. Bogunović

Krajem 2012. godine došao je u Partizan kao totalni anonimus, a samo devet meseci kasnije, na grudima mu je sijala zlatna medalja sa Evropskog prvenstva u Sloveniji. Leta 2014. imao je u džepu unosan ugovor sa ruskim Himkijem, da bi naredne zime postao član Denver Nagitsa i do danas ostao NBA košarkaš.

Žofri Lovernj kaže da je njegov meteorski uspon, započet u crno-belom dresu, jednostavan odgovor na pitanje zbog čega se u svakoj prilici zahvaljuje Partizanu, njegovom tadašnjem treneru Dušku Vujoševiću i navijačima.

"Mesec dana pre dolaska u Beograd, klub za koji sam igrao u Francuskoj me je samo pustio da odem. Mislili su da od mene ne može da bude ništa. I onda, posle pet-šest meseci ovde, postao sam seniorski reprezentativac i prvak Evrope. To nikad ne mogu da zaboravim i zato uvek ističem svoju zahvalnost Partizanu", rekao je Lovernj novinarima na Kalemegdanu.

On je zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem, Milenkom Tepićem, Mihajlom Andrićem, Urošem Lukovićem i Petrom Aranitovićem u sredu uveče bio na otvaranju betonskih terena KK Partizan, koje je u okviru akcije "100 terena jedna igra" obnovila kompanija "Mozzart".

TRI TROFEJA

Žofri Lovernj, koji je proleća 2013. licenciran za nastup u Superligi Srbije tek posle iznenadnog odlaska Drua Gordona, kao igrač Partizana je osvojio dve nacionalne titule i jedan naslov prvaka ABA lige.

Bivši asovi crno-belih bili su obasuti molbama navijača za zajedničko fotografisanje ili običan stisak ruke. Lako se moglo videti koliki su trag ostavili u srcima mladih, ali i nešto starijih Beograđana.

"Ponosan sam na podršku navijača i na sve što sam uradio ovde. Ovde ću se uvek osećati kao kod kuće", ističe Lovernj.

"Ovde sam postao čovek. Naučio sam da ne odustajem, da se borim... i da šutiram trojke, ha-ha-ha. Uvek kada ostanem sam na šutu za tri, setim se kako sam to vežbao kod Duleta", dodao je francuski centar.

Ovog proleća je dvorana "Aleksandar Nikolić" bila puna nekadašnjih igrača Crvene zvezde, koji su bodrili ekipu u mečevima finala plej-ofa. Lovernj i drugovi nisu imali tu priliku, jer je Partizan ispao brže nego što je iko očekivao.

"Ne znam šta da kažem, osim da se nadam da će sledeća sezona biti bolja. Partizan mi je uvek vrlo važan. Bio on šampion ili ne, uvek ću ga podržavati".


Lovernj je za dve i po godine u SAD "trejdovan" dva puta, tako da je promenio čak tri tima. Minulu sezonu završio je u Čikagu, koji mu se dopao mnogo više od Denvera i Oklahoma Sitija, a sada je slobodan agent.

"Potpisivanje ugovora počinje tek u julu, tako da trenutno ne znam mnogo. Od menadžera sam čuo da ima interesovanja, videćemo gde ću završiti. Sigurno je samo da ću ostati u NBA".

Bogdan Bogdanović ozbiljno razmišlja da li da se ovog leta otisne u najkvalitetniju ligu sveta. Žofri Lovernj ne sumnja u njegove kvalitete.

"Nema nikakve dileme. Svi najbolji evropski igrači mogu da igraju u NBA. Samo je pitanje da li će dobiti pravu šansu, doći u pravi tim za njih. Recimo, De Kolo je odličan košarkaš, ali je morao da se vrati u Evropu. Što se tiče suvog kvaliteta, Bogdan sigurno nije ništa slabiji od američkih igrača".

"Ja, recimo, nisam imao priliku da pokažem sve što znam. Nadam se da će me ovog leta neko potpisati na četiri godine i da ću dobiti više prostora već sledeće sezone", završio je dvadesetpetogodišnjak iz Miluza.

Lovernj planira da ostane u Beogradu još naredne nedelje, što je pokazatelj koliko zaista uživa u srpskoj prestonici. Posle toga sledi zvanični početak pregovora sa NBA timovima, pa pripreme za Evropsko prvenstvo.

"Uvek je zabavno boriti se za medalju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC