• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi laptop sa savitljivim ekranom

Autor mondo.rs

Laptop kojem se ekran može savijati predstavljen je na TechWorld Transform konferenciji.

Na ovogodišnjoj TechWorld Transform konferenciji, kompanija Lenovo najavila je prilagodljivu i pouzdanu ponudu PC računara za poslovne korisnike, koja odgovara na savremene zahteve radne snage i radnog mesta koji konstantno evoluiraju.

Pažnju nam je svakako prvo privukao koncept laptop uređaja sa savitljivim ekranom, kojim se može upravljati pomoću dodira. Novi Lenovo laptop pružiće mogućnost kontakta sa hardverom pomoću priče, na višem nivou nego mobilni asistenti, a napravljen je od novih vrsta materijala koji obezbeđuju fleksibilnost i dugotrajnost. Takođe, ovaj računar može da se savije u klasičan laptop format, a u tom stanju najviše podseća na SurfaceBook.

Nažalost, Lenovo nije pružio više informacija o ovom zanimljivom proizvodu, ali je napomenuto da će u narednom periodu svakako biti više reči o ovom inovativnom proizvodu.

S druge strane o novim radnim stanicama i servisima saznali smo daleko više. ThinkStation P320 Tiny poseduje Independent Software Vendor (ISV) sertifikat, kako bi bio osiguran pouzdan rad korisničkih aplikacija u neverovatno maloj formi. Ponuda kompanije Lenovo „PC as a Service“ (PCaaS) nudi u potpunosti podesiv model pretplate po fiksnoj mesečnoj ceni, koji kombinuje hardver i usluge u jedinstvenom rešenju.

Osmišljen kako bi uklonio teret kupovine, pokretanja i upravljanja računarskim resursima, PCaaS poboljšava efikasnost životnog ciklusa proizvoda i smanjuje ukupne troškove vlasništva.

Najmanja radna stanica na svetu

Fizička radna mesta postaju vredna nekretnina, pa je zbog toga za radne stanice neophodno da budu što prilagodljivije i snažnije u bilo kom okruženju. ThinkStation P320 Tiny u potpunosti iskorišćava male prostore i isporučuje snagu koja se očekuje od radne jedinice. Jednostavna za postavljanje i kompatibilna sa Lenovo ThinkCentre Tiny dodacima, P320 Tiny iskorišćava snagu najnovijih Intel Core procesora i oslanja se na NVIDIA Quadro grafiku kako bi postigla ISV certifikat i pružila performanse koje zahteva široki raspon profesionalnih aplikacija.

Bilo da korisnik razvija najnovije inovativne proizvode, dizajnira najmoderniji soliter ili obrazuje buduće preduzetnike, P320 Tiny nudi snažne poslovne performanse u najmanjim pakovanjima, kako bi radne jedinice pružile svoj maksimum, čak i u skučenom prostoru.

PC pojednostavljen uz „PC as a Service“

S obzirom na činjenicu da nove generacije zaposlenih, koji su entuzijasti za tehnologiju, daju prioritet fleksibilnosti uređaja i mogućnosti rada u pokretu, organizacije prilagođavaju način na koji pristupaju i upravljaju tehnologijom radnog mesta.

Promena ka prilagodljivom IT-u, odabiru sopstvenog uređaja (Choose Your Own Device) i sinergiji više uređaja oblikuje našu personalizovanu računarsku budućnost. PC as a Service (PCaaS) odgovara na ovu promenu pojednostavljujući finansiranje, pokretanje, upravljanje i postupak odlaganja računarske imovine, smeštajući ga u jedinstveno podesivo rešenje po fiksnoj mesečnoj ceni.

Kompanije mogu da odaberu tablete, laptopove, desktop računare, radne stanice ili softver i usluge, pružajući krajnjim korisnicima veći izbor uređaja i omogućujući kapitalnim investicijama da rastu zajedno sa poslovanjem.

ThinkStation P320 Tiny biće dostupan po ceni od 799 američkih dolara tokom leta, a Lenovo „PC as a Service“ usluga je već dostupna. Za više vesti sa TechWorld Transform konferencije, posetite link sajta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS