• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić za MONDO: Nikad ne reci nikad

Autor mondo.rs

Iskusni bek priča o svojoj prvoj sezoni provedenoj u Italiji, perspektivi Vojislava Stojanovića, mogućem trećem dolasku u redove crno-belih...

 Tepić za MONDO: Nikad ne reci nikad Izvor: MONDO/I. Bogunović

Milenko Tepić nalazi se u tački kada može da kaže kako tačno pola života igra seniorsku košarku. Zimus je proslavio 30. rođendan, a debitovao je za prvi tim novosadske Vojvodine kada je imao samo 15.

Saigrač mu je u to vreme bio prekaljeni plejmejker Dejan Radonjić, danas cenjeni evroligaški trener.

Tepić je minule sezone, nakon što se oprobao u Grčkoj, Španiji i Litvaniji, imao priliku da zaigra i u Italiji, u dresu Kapo di Orlanda sa Sicilije, što je za njega bilo veoma pozitivno iskustvo.

"Bilo mi je lepo u Italiji, ne mogu da se žalim. Ugovor mi je istekao, ne znam još da li ću ostati, ali trenutno i ne razmišljam previše o tome", rekao je Tepić za MONDO.

Sezonu smatra uspešnom, iako je moglo i bolje.

"Bili smo osmi, ušli smo u plej-of i ispali od Armanija. Generalno je to bila dobra sezona za standarde Orlandine. Bili smo i među prva četiri, peti, šesti, a na kraju smo doživeli neke poraze i pali na osmo mesto... Par povreda na nešto 'kraći' sastav nas je koštalo boljeg plasmana u ligi, možda i polufinala plej-ofa. Ali, kad se podvuče crta, igrali smo dobru košarku i uživao sam tamo".

Šta igrača u njegovim godinama opredeljuje pri izboru novog kluba - borba za visok plasman ili dobar lični status?

"Najbolje je kada nađete i jedno i drugo. Svaki igrač voli da se bori za trofeje. Ako ima iole sportskog motiva, to mu je uvek prioritet. Naravno da bih i ja voleo da sam u timu koji igra polufinala i finala, ali nije sve do mene, moraju malo da se poklope kockice. Najvažnije mi je da igram dok me zdravlje služi i dok imam pravog sportskog motiva".

O EVENTUALNOM POVRATKU U PARTIZAN...

Izvor: MN PRESS

To što je razgovor vođen na renoviranim betonskim terenima KK Partizan na Kalemegdanu uticalo je da tema (novog) povratka među crno-bele ne bude zaobiđena.

Tepić je bio igrač Partizana od 2006. do 2009, kada je sa Novicom Veličkovićem i Urošem Tripkovićem činio perspektivni "trio TNT", pa od decembra 2013. do avgusta 2015, kada je među poslednjima napustio brod koji tone.

Mogućnost da treći put dođe u Humsku 1 ne želi da isključi, mada trenutno ne može da bude ozbiljne priče o tome, jer Partizan nema ni predsednika, ni trenera.

"Nikad ne reci nikad. Partizan je klub za koji navijam od malena, gde sam proveo pet seniorskih sezona, možda i najlepših u karijeri. Iz vremena u Partizanu mi je ostalo najviše prijatelja...", kaže bivši reprezentativac Srbije.

"Žao mi je što klub trenutno nije na nivou na kome je bio, ali Partizan ima mnogo toga na čemu može da bazira svoju budućnost. Nadam se da će se kockice slagati sve bolje i bolje... Partizan je veliko košarkaško ime i gde god da odete, respektuje se to što ste nekada bili njegov igrač. Verujem da će naći svoj put, pravi identitet i vratiti se na evroligaški nivo".

Na kraju intervjua, Tepića smo pitali za mišljenje o saigraču iz Orlandine Vojislavu Stojanoviću (20), nekadašnjem junioru Crvene zvezde i mladom reprezentativcu.

On je krajem aprila pokidao prednji ukršteni ligament kolena i morao da propusti finiš sezone.

"Nažalost, doživeo je povredu, ali ako ima nečega dobrog u svemu tome, njegov oporavak odvijaće se najviše u periodu između dve sezone. Talentovan je momak, ima dobar status u Orlandini, ima prostor za grešku i za sad se dobro snalazi. Vrlo je talentovan, što se kaže - ima srca, voli da pobedi, tako igra, tako se ponaša i na treninzima. Zaista se nadam da će u narednim godinama njegov kvalitet u potpunosti doći do izražaja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC