• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan loš, Mladost spremna za Evropu

Autor mondo.rs

Još jedan poraz Partizana u pripremnoj utakmici. Veoma bledo izdanje srpskog prvaka u Lučanima. Crno-beli nisu dali gol u 180 minuta. Mladost nadigrala Partizan.

 PRIPREME: FK Partizan drugi poraz Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pre tačno mesec dana, Partizan je u poslednjem kolu srpskog prvenstva ubedljivo pobedio lučansku Mladost (5:0) i proslavio titulu šampiona pred svojim navijačima.

Ove dve ekipe, jedna koja će predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a druga u kvalifikacijama za Ligu Evrope, sastale su se danas u trening meču u Lučanima, po velikoj vrućini, a pobedu je odnela Mladost.

Mladost - Partizan 1:0 (0:0) iz penala u 52. minutu, strelac Ivan Marković.

Po svemu viđenom, Mladost je bila bolja, želljnija igre, imala je i bolje prilike (najbolju, osim penala, u prvom delu kada je propušten "zicer", pogodila je prečku)... 

Golu iz penala, prethodio je poništen gol domaćinu zbog ofsajda u 47. minutu, posle kornera. Trenutak odluke dogodio se pet minuta kasnije. Nekadašnji napadač Partizana Obiore Odita (došao u Lučane pre nekoliko dana iz Voždovca) bio je uporan u borbi za loptu, a rezervni golman crno-belih Marko Jovičić ga je oborio. Veoma precizan sa "bele tačke" Ivan Marković.

POGLEDAJTE

Mladost Lučani - Partizan 1:0 (pripreme)
Izvor: TV Partizan

U 85. minutu, Mladost je imala dva napada, takoreći u talasu. Najpre je pogođena prečka Partizanovog gola, a drugi put je interevenisao Jovičić.

Sve u svemu, iz vizure Mladosti, odlična provera pred prvi evropski meč u dragačevskom kraju, protiv azerbejdžanskog Intera 29. juna.

Partizan, rečju, loš. Mnogo nesigurnosti, nepovezanih akcija... U pojedinim fazama meča igrači Partizana su bili tromi, bezidejni, umorni, kao da se igrači još nisu odmorili od prethodne sezone, a na to se nadogradio i prvi deo priprema na Zlatiboru, gde se radilo na sticanju kondicije.

Bolji utisak ostavila je ekipa koja je igrala u drugom delu, kada su zaograli poletarci. Najbolju šansu crno-beli su imali u 74. minutu, kada je Vladimir Đilas šutirao traljavo sa šest metara. U poslednjim trenucima meča, bukvalno pre poslednjeg sudijskog zvižduka, Kokir je sjajno izveo slobodan udarac, ali je još bolje odbranio golman lučanske ekipe.

Ovo je bio drugi kontrolni meč Partizana na pripremama, odnosno otkako je tim preuzeo Miroslav Đukić i crno-beli opet nisu pobedili. U prvoj, na Zlatiboru, izgubili su od golubovačke Zete (0:1).

Prvi deo meča, Partizan je odigrao u jakom sastavu. Iz ekipe koja je nosila igru nedostajao je udarni tandem - Leonardo (priključiće se ekipi u Beogradu, odnosno pred polazak na drugi deo priprema u Sloveniju, mada je stigla i nezvanična informacija da za njega postoji ponuda od PET miliona evra) i napadač Uroš Đurđević, koji je sa Mladom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu.

Nije bilo ni vezista Marka Jankovića i Nebojše Kosovića, reprezentativaca Crne Gore.

Brazilčevo mesto u timu zauzeo je povratnik u Partizan, Danilo Pantić, koji će morati još mnogo da se dokazuje u ulozi kreatora igre.

Mnogo razloga za brigu trenera Partizana Miroslava Đukića...

- SASTAVI -

MLADOST: Krznarić, Šatara, Ivan Milošević, Andrić, Bogdan Milošević, Pejović, Marinković, Radivojević, Gavrić, Jovanović, Trifunović.

Igrali su još: Rosić, Zečević, Marković, Odita, Gafurov, Pavlović, Sinđić, Saničanin, Terzin, Pešić, Kijevčanin.

PARTIZAN (1. poluvreme): Nemanja Stevanović, Vulićević, Miletić, Ostojić, Ćirković, Jevtović, Everton, Mihajlović, Đuričković, Pantić, Tavamba.

PARTIZAN (2. poluvreme): Jovičić, Radin, Subić, Bošnjak, Marković, Marjanović, Nišić, Alen Stevanović, Kokir, Ilić, Jovanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC