• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Ja sam najhumaniji, pevaću Mitra do smrti

Autor mondo.rs

Siva eminenacija zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, izjavio: "Ja sam najhumaniji čovek koji je hodao ovim prostorom". I još: "Šta vas briga šta radim na svadbi i šta pevam?".

Kada Zdravko Mamić govori, sluša, ne samo cela Hrvatska, već i region.

Ne, nije reč o najvećem mudracu ikada, nego je siva eminenacija zagrebačkog Dinama, ali i hrvatskog fudbala, toliko zabavan da, jednostavno, ne možete a da ga ne slušate.

Mamić je trenutno u žiži interesovanja hrvatske javnosti zbog suđenja u vezi sa malverzacijama oko transfera raznih velikih igrača, poput Luke Modrića, Dejana Lovrena... Mamić je optužen da je novac od transfera koristio za lično bogaćanje (između ostalog), odnosno da je naneo štetu Dinamu.

Mamić je danas sazvao konferenciju za novinare (ali se iznervirao već posle prvog pitanja i otišao iz sale!), na kojoj je govorio baš o tom suđenju, o transferima, ali i o nedavnoj svadbi fudbalera Real Madrida Matea Kovačića, na kojoj se pevalo i veselilo uz srpskog pevača Sašu Matića (što je mnogima u Hrvatskoj zasmetalo), a na svadbi Kovačića, koga je Mamić nazvao "moj sin", gazda Dinama je skinuo košulju, pevao solo...

Mamić je, naravno, odbacio sve optužbe o malverzacijama, a jedan od najupečatljivijih njegovih citata je ovaj:

"Pa, ja sam najhumaniji čovek koji je hodao ovim prostorom! Toliko toga sam uradio, doneo sam Hrvatskoj 300 miliona evra neto! Nikad osuđivan, nikad utajio porez. Pa u Dinamu i čistačica ima platu od hiljadu evra, a u klubu radi 200 ljudi".

On odlučno negira da je bilo šta protivzakonito napravio u vezi sa transferima, pogotovo ne Luke Modrića i Lovrena. A optužen je da je posle transfera Modrića iz Dinama u Totenhem, sa fudbalerom napravio aneks ugovora da dele 50-50. Modrić je svojevremeno rekao da je taj aneks našravljen posle transfera, ali se ovih dana predomislio i pred sudom rekao da je to bilo tokom sklapanja posla.

"Zašto mene optužuju? Jer sam pravio izuzetak i jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez Republici Hrvatskoj su upravo Modrićev i Lovren. Zar je to teško razumeti? Zar je to teško napisati? Ja sam kao privatna fizička osoba pozajmljivao Dinamu novac na račun u milionima evra! Ja sam celu svoju imovinu davao banci kao garanciju za kredit koje dobijam od Dinama", kaže Mamić.

Mamić nudi nagradu od 100.000 evra ako mu bilo ko dokaže da je utajio jedan dinar (kunu) poreza.

Mamić je često meta napada ne samo fudbalske javnosti i medija, već i "navijača". Organizovani navijači Dinama odavno su podeljeni u dve grupe - jedna je za, druga protiv Mamića. U Splitu ga preziru, a nedavno je fizički napadnut u Bolu na Braču.

"Mene su pokušali da ubiju, sačekuše mi pravili, a i da metak krene mislim da bi Bog spustio rampu da ne poginem", jedna je od danas izgovorenih maestralnih rečenica Mamića.

Ponovio je optužbe na račun Zvonimira Bobana da je "ratni profiter".

Udruženje "Naš Hajduk" (osnovali ga navijači Hajduka) uporedio je sa mafijaškom organizacijom "Koza nostra" i poručio Splićanima da će tako samo nauditi Hrvatskoj i njenom fudbalu.

"ZBOG MENE SU NA SVADBI U 7 UJUTRO BILI NA LUSTERIMA!"

A sada deo o svadbi Matea Kovačića, koja je zabavila ceo region. Mamić se, kao što smo pisali, na toj svadbi dobro provodio, baš kao i svi gosti, a pevao je srpski pevač Saša Matić. Mamić je uzimao mikrofon da peva, skidao košulju... Ima onih u Hrvatskoj kojima to mnogo smeta.

"Zašto nekome smeta ako sam skinuo košulju, kako se provodim, veselim? Ako to ne smeta mladoženji, ljudima na svadbi, zašto bi nekome od vas to smetalo? Štaviše, to ih uveseljava! Ja to ne radim zato što sam lud, već stari bik žrtvuje deo svog imidža i ugleda ne bi li se narod proveselio. Kad ja dignem ruke nastaje delirijum u dvorani!", rekao je Mamić i u dahu nastavio:

"Ko ste vi da kažete ko će gde da sedi, ko će šta da peva, ko će šta da jede? Kovačić je nas svadbu pozvao i klapu uz Dalmacije, pozvao je i Sašu Matića. Pa ko ima pravo da ga ismejava što je pozvao Sašu Matića? Ja sam video 300 najlepših devojaka i mladića, ne zna se ko je lepši, pevaju svaku reč i hrvatskih pesama, a bogami još jače pesme Saše Matića. A to su hrvatska, naša deca. Pa ja ću do smrti da pevam 'Ne može mi niko ništa' (Mitar Mirić)! Zašto vas to toliko tako uzbuđuje i izluđuje? Ako vam smeta, pa ne morate da me gledate, pustite me da se zabavim kako hoću".

Zdravko Mamić
Izvor: YouTube

Imao je poruku za novinare i medije:

"Zašto vi, iz niskih pobuda, meni nešto zamerate? Vi možete da budete samo hroničari događaja, a ne sudije. Za vas je odavno rečeno da ste sedma sila. Niste. Vi ste treća sila. Onda pišite istinu o pravim problemima, nas pljačkaju pred očima, a vi im držite vodicu. A ja, koji sam doneo 300 milione evra neto u Hrvatsku, mene razapinjete!"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC