• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još dva zamaha do novog trofeja "delfina"

Autor mondo.rs

Očekivano ubedljivo i lako, vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske lige. Japancima "vraćeno" za onu dramu na Olimpijskim igrama.

 Srbija u polufinalu Svjetske lige Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu Svetske lige, koje se održava u Ruzi, nadomak Moskve.

Bez većih problema, vaterpolisti Srbije su u četvrtfinalu pobedili Japan 19:10 (4:1, 6:0, 4:3, 5:6) i sada čekaju protivnika u polufinalu (pobednik duela Rusija - SAD).

Već u prvom poluvremenu Srbija je imala velikih devet golova prednosti (10:1), pa je do kraja utakmice to bio samo nešto jači trening za "delfine".

Najefikasniji na meču bio je Nemanja Ubović sa 4 gola, trostruki strelci bili su Gavril Subotić i Stefan Mitrović.

Za 32 minuta 29 pogodaka a moglo je da ih bude još više.

Nije zgoreg pomenuti da su srpski vaterpolisti pre podne imali žestok plivački trening, proveli u autobusu dva sata a zatim izašli na megdan ekipi koja kvalitetom nije dorasla ali napadaju kao osice!

Poučeni iskustvom sa Olimpijskih igara u Brazilu, kada su Japanci namučili naše vaterpoliste, ovog puta nije bilo neizvesnosti.

"Rutinska pobeda. Japanci traže više plivanja, uvek imaju dodavanja u liniji. Ne mogu fizički da nam pariraju. Imali smo težak trening pre podne i normalno je da nas je stigao umor. Ostaje nam da se odmorimo za polufinale i da do kraja turnira odigramo što bolje. Nama rezultat nije u prvom planu već samo jaki treninzi i uigravanje. Biće sigurno bolje u naredna dva dana. Amerikance smo lagano pobedili, Rusi se dižu i postaju ozbiljan protivnik", rekao je golman Gojko Pijetlović.

Duško je dodao: "Prve dve četvrtine smo odigrali dobri se sećajući Olimpijskih igara. Kada je sve bilo rešeno posle 10:1 malo smo se opustili jer je i umor učinio svoje a stiže nam i teška polufinalna utakmica. Ona će biti fizički teška i to treba izdržati pa smo možda i namerno usporili ritam. Nisam očekivao da na turniru ovako dobro igramo. Mislio sam da ćemo malo da padnemo u igri posle svih ovih godina. Dovoljno se poznajemo i možemo da igramo slabije ali i da pobeđujemo".

- STATISTIKA -

Gledalaca 200.
Sudije: Haz (SAD) i Temirkanov (Kazahstan).
Igrač više: Srbija 3(3) Japan 5 (1).

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Subotić 3, Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 1, Duško Pijetlović 1, Ubović 4, Aleksić 1, Drašović 1, Filipović 2, Prlainović 1, Stefan Mitrović 3, Branislav Mitrović.

JAPAN: Tanamura, Adaši, Kavamoto, Šiga 2, Jošida, Ida, Šimicu 1, Takata, Arai 2, Inaba 1, Okava 3, Araki 1, Fukušima.

-----------

Vaterpolo reprezentacija Srbije do sada je čak 10 puta osvajala Svetsku ligu (prvo izdanje održano 2002. godine). U poslednja četiri je neprikosnovena.

Od ukupno 15 turnira Svetske lige Srbija na pobedničkom postolju Srbija nije bila samo na tri. Prvo zlato osvojeno je u Beogradu 2005. zatim u Atini 2006, Berlinu 2007, Đenovi 2008, Nišu 2010, Firenci 2011, Čeljabinsku 2013, Dubaiju 2014, Bergamu 2015. i u Kini 2016.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC