• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alarm pred Evropu: Zvezda bez pobede na Zlatiboru

Autor mondo.rs

Dve utakmice - dva remija crveno-belih uoči početka sezone.

 Alarm pred Evropu: Zvezda bez pobede na Zlatiboru Izvor: MONDO
Izvor: MN PRESS



Prvo selekcija Užica, a zatim i Rudar iz Pljevalja poremetili su atmosferu u timu Crvene zvezde uoči početka sezone 2017/18.

Posle 1:1 prošle subote, crveno-beli su u drugoj pripremnoj utakmici odigrali bez golova protiv rivala iz Crne Gore.

Imali su izabranici Vladana Milojevića konstantnu inicijativu, međutim, razloga za brigu ima. Izostala je realizacija, ali i žustrina u igri crveno-belih. Tek u finišu, ulaskom igrača koji trenutno nisu u prvom planu za startnu postavu rasplamsala se vatra u nogama Zvezdinih igrača.

Do tada, što se tiče drugog poluvremena, Zvezda je delovala baš anemično, a malo je nedostajalo da igrači Rudara to iskoriste. Dva puta je mladi golman Aleksandar Stanković vadio kestenje iz vatre, kada je sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu posle nespretnih reakcija svojih saigrača.

Što se tiče prvog poluvremena, startna postava u sastavu Stanković - Anđelković, Frimpong, Savić, Stojković - Ruiz, Donald, Le Talek, Srnić - Rikardinjo, Boaći, dominirala je terenom, ali je bilo jasno da su dva treninga dnevno uzeli maha. Akcije su tekle sporo, a u završnici nije bilo dovoljno koncentracije. Nekoliko puta crveno-beli su mogli da poentiraju, ali ih je u tome, pored nepreciznosti, sprečavao i raspoloženi golman Rudara, Agović.

Proteklih dana stručni štab je počeo da spušta intenzitet treniga, pa se u Zvezdi nadaju da će ekipa, ipak, sveža dočekati četvrtak i utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Florijane u Beogradu.

Kada je reč o startnoj postavi, umesto Damira Kahrimana koji zbog upale mišića nije trenirao prethodnih nekoliko dana i Filipa Manojlovića, koji je sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, poverenje je ukazano Aleksandru Stankoviću. Izdanak omladinske škole prošle sezone je branio na pozajmici u Grafičaru, a odličnim odbranama i sigurnošću istakao je kandidaturu i za nastup u četvrtak.

Ispred njega defanzivna linija Anđelković, Frimpong, Savić, Stojković delovala je sasvim solidno, osim u jednoj situaciji kada je Frimpong zakasnio da postavi ofsajd zamku. Uz dužno poštovanje, napadači Rudara, ipak, nisu pravi ispit onoga što čeka pomenutu četvorku u evropskim kvalifikacijama i Superligi.

Bilo je iznenađenje videti Damijena Le Taleka i Džona Ruiza u startnoj postavi, dok su Mičel Donald i Slavoljub Srnić bili očekivani. Ulaskom Adžića umesto Ruiza početkom drugog poluvremena napadi Zvezde dobili su na prodornosti, kao i nešto kasnije kada je Milijaš zamenio Donalda. Utisak je da Holanđanin nije glavom u Zvezdi i pitanje je još koliko dugo će ga crveno-beli trpeti...

Napadački tandem činili su Ričmond Boaći i Rikardinjo, koji je imao nešto veću obavezu u kretanju. Jasno je da će im biti potrebno još vremena da se uigraju, ali nesporno je da i jedan i drugi imaju kvalitet...

Za kraj, ostaje nam da sačekamo četvrtak i vidimo da li je i koliko Milojević uspeo da promeni u odnosu na viđeno ovog petka na Zlatiboru.

Šef stručnog štaba Zvezde izveo je na ovu utakmicu ekipu u sastavu: Stanković - Anđelković, Savić, Frimpong, Stojković - Ruiz (od 46' Adžić), Donald (od 57' Račić), Le Talek, Srnić, Rikardinjo - Boaći.

Finiš meča na terenu je dočekao tim u sastavu: Stanković - Gobeljić, Savić, Letalek, Milošević, Račić, Milijaš, Jovović, Adžić, Vučićević i Pavkov.

Iz prvog reda gledališta meč je pratio i Nikola Peković, čuveni košarkaš i doskorašnji predsednik KK Partizan.

Posle ovog meča, crveno-beli će se posvetiti isključivo prvoj takmičarskoj utakmici protiv Florijane (29. jun), a pročitajte šta je u razgovoru za MONDO o taktici i svojim prvim pripremama u Zvezdi rekao trener Vladan Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC