• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neslavan rastanak "orlića": Poraz i za kraj!

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija, sastavljena od velikog broja osvajača evropske i svetske titule, završila je omladinski staž u dresu Srbije porazom od Španije.

Posle godina velikih pobeda i još većih radosti, generacija mlade reprezentacije "1994. i mlađi" tiho je sišla sa najveće scene.

U utakmici bez takmičarskog značaja, protiv praktično "B" tima Španije, izabranici Nenada Lalatovića doživeli su i drugi poraz u Poljskoj i tako su se oprostili od Evropskog prvenstva.

SRBIJA - ŠPANIJA 0:1 (0:1)

Golom kapitena Denisa Suareza, potpuno izmešan sastav "furije" završio je grupnu fazu maksimalnim učinkom od devet osvojenih bodova. Sa druge strane, "orlići" su ušli u ovaj meč bez šanse da uđu u polufinale, svesni i da ih, sa jednim bodom u džepu, ni pobeda neće uvesti među najbolje četiri selekcije.

U takvoj situaciji, Srbi su u Bidgošću "povukli" od starta, propustili ogromnu šansu već u trećem minutu (Veljković) i potom "ispucali" još dve prilike do Suarezovog gola. U finišu prvog poluvremena, pri rezultatu 0:1, ostali su i bez kapitena Uroša Đurđevića, koji je isključen zbog dva žuta kartona.

Drugi tim Španije, koji je odigrao meč u istom sastavu od početka do kraja, mogao je u nekoliko navrata i da učini vođstvo dva lii tri puta većim, ali je Filip Manojlović u nekoliko navrata dobro reagovao i ostavio rezultat nepromenjenim.

Ovim neuspehom, od mlade reprezentacije večeras se opraštaju igrači stariji od 21 godine, a to su Antonov, Veljković, Pankov, Ožegović, Maksimović, Đurđević, Gaćinović, Čavrić, Filipović, Meleg, Ristić i Plavšić.

Uskoro opširnije...



88' Gaćinović i dalje pokušava da izjednači, ali je Pau Lopez ponovo bio dobro postavljen,

86' Još jedna izmena u Srbiji, Saša Lukić izlazi iz igre, a ulazi Srđan Plavšić.

85' Odličan šut Živkovića, nogom pod prečku, ali je Pau Lopez ipak sačuvao Špance. Saša Lukić je prethodno uradio sjajan posao po desnoj strani, ali ni ovaj put nije bilo gola.

82' Bravo za Manojlovića! Rukometnom odbranom je "skinuo" još jednu šansu Špancima, iako je Majoral šutirao sa sedam-osam metara, praktično neometan.

73' Evo reakcije naše ekipe. Živković i Gaćinović sami su krenuli u napad protiv četvorice Španaca, a lopta je posle dva dodavanja vraćena Maksimoviću, koji je iz trka šutirao slabo.

71' Prva promena među "orlićima". Umesto Nemanje Radonjića, na terenu je Mihailo Ristić.

67' Nova šansa za Srbiju. Živković je protrčao po levoj strani, pronašao Gaćinovića, ali je udarac brzo blokiran.

66' Ponovo prete Španci, ali Manojlović je na mestu. Denis Suarez snažno je šutirao sa oko 15 metara, ali pravo u srpskog golmana, koji je bio dobro postavljen. Dok utakmica klizi ka revijalnoj završnici, kao da i jedni i drugi kao da samo čekaju da se što pre završi.

59' Dobar centaršut Odriosole sa desne strane, pravo na glavu Injakija Vilijamsa, koji je sa oko pet metara šutirao blizu pored gola.

57' Dok se utakmica odvija u mirnom ritmu, Đurđević prati saigrače sa tribine, u "civilu"



47' Velika greška Manojlovića posle povratne lopte Veljkovića. Stvorio je Špancima ogromnu šansu, pa se iskupio, odbranivši udarac. Potom je podigao ruku, u znak izvinjenja saigračima.

40' Da situacija bude još lošija - "orlići" će do kraja meča igrati bez kapitena. Uroš Đurđević skočio je sa rivalom po loptu i udario ga laktom u lice, što je sudija Mažeika odmah kaznio drugim žutim kartonom za srpskog centarfora.


39' Umalo ekspresnih 0:2. Soler je ostao potpuno sam pred golom, pa na centaršut po zemlji reagovao izuzetno loše i prebacio prečku.

38' ŠPANIJA VODI 1:0! Odriosola je prošao po desnoj strani, vratio loptu na ivicu peterca, gde je Denis Suarez mirno sačekao i poslao u mrežu.

24' Ponovo dobra situacija "orlića", ali ponovo nema udarca. Đurđević je prosledio loptu ka Živkoviću, koji kraj bele tačke nije stigao na vreme da je neometan pošalje ka golu Španije.

21' Neoprezan start Aleksandra Filipovića u kaznenom prostoru Srbije. Sudija Mažejka nije se oglasio.

18' Odlična intervencija Manojlovića. Borha Majoral, igrač Volfsburga i đak Reala, istrčao je "jedan na jedan" sa golmanom "orlića", ali je naš golman izašao kao pobednik u ovoj situaciji.

15' Još jedna dobra šansa, ali ponovo loša završnica. Đurđević je požurio sa loptom u situaciji pred golom Španaca, pa je golman Pau Lopez imao dovoljno vremena da zaustavi blagi udarac.

4' Velika šansa za Srbiju i veliki promašaj. Živković je izveo korner, Maksimović prebacio loptu na "drugu" stativu, gde je Đurđević najpre zamalo zakasnio, a Veljković veoma loše šutirao.

1' Utakmica je počela, a od starta je jasno da će Španci večeras odigrati u kombinovanom sastavu, da bi sačuvali snagu za nokaut fazu. Na klupi "furije" su igrači kao što su Saul, Beljerin, Marko Asensio, Deulofeu... Selektor Selades promenio je svih 11 igrača.

NAJAVA:

Revijalna poslastica za oproštaj sjajne generacije od staža u mladoj reprezentaciji.

U utakmici bez takmičarskog značaja, izabranici Nenada Lalatovića oprostiće se od Evropskog prvenstva u Poljskoj, svesni da ni pobedom ne bi ušli u polufinale.

"Orlići" ovaj meč dočekuju sa jednim bodom, osvojenim protiv Makedonije, dok Španija ima maksimalnih šest bodova, osvojenih u trijumfima nad Makedonijom (5:0) i Portugalom (3:1).

Duel u Bidgošću počeće u 20.45 časova i možete ga pratiti u tekstualnom prenosu.

Sastavi:

Srbija: Manojlović - Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov, Lukić (od 86' Plavšić), Maksimović, Gaćinović, Živković, Radonjić (od 71' Ristić) Đurđević

Španija: Pau - Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja, Suarez, Ernandez, Soler, Ojarzabal, Majoral, Vilijams.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC