• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proizvođač telefona OPET uhvaćen da vara korisnike

Autor mondo.rs

Jedno je definitivno - brojke su danas sve, a neki proizvođači će, očigledno, učiniti sve da upišu što veći „skor“ pored svog proizvoda…

Jadno! Toliko sažeto bismo mogli da kažemo to što mislimo o novim dokazima, koji su isplivali na internet o tome kako OnePlus vara na testovima performansi. Nakon što su javno poniženi krajem 2016. godine, uradili su to opet, ubrzo nakon najave moćnog OnePlus 5 telefona.

Prema testovima koji su obavljeni nakon premijere OnePlus 5, telefon je postigao neke nestvarne rezultate i daleko potisnuo konkurenciju, što je izazvalo sumnje, jer su svi konkurenti oko njega, uglavnom s istim čipsetom i hardverskim „sklopom“. Nakon sumnji XDA ekipa je dokazala da OnePlus 5 „dodaje gas“ kad registruje da je podvrgnut benchmark test aplikacijama, što je, ipak varanje i ne prikazuje realno stanje stvari.

Da nas ne shvatite pogrešno - OnePlus 5 je sigurno sjajan telefon, brz i pouzdan, ali kao što sportisti ne smeju da se dopinguju, ako se javno takmiče, ne smeju ni telefoni da „bustuju“ svoje performanse. To je jednostavno - varanje!

Jedan od Google inženjera, zaduženih za saradnju sa kompanijama koje koriste Android OS, javno je i oštro kritikovao ne samo OnePlus, nego i sve druge proizvođače telefona koji se bave ovakvim stvarima i otkrio da je zahtevao da sa tom praksom prestanu.

Reagovali su i OnePlus predstavnici, ali su kroz nekoliko vešto formulisanih rečenica samo „razvodnili“ slučaj niti potvrđujući niti opovrgavajući ono što su uradili. Takođe, rekli su da to rade za dobrobit svih korisnika. Ukratko: OnePlus 5 tretira benchmark aplikacije kao što tretira igre i, iako hardverski ne povećava performanse čipseta (overklokovanje), čini to softverski, kao što čini prilikom lansiranja aplikacija, multitaskinga itd. ...

Pa, ko želi da im veruje - izvolite! Mi smo naš deo rekli…

OnePlus 5 video
Izvor: OnePlus.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS