• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMINACIJA Srbija uzela 11. ZLATO u Svetskoj ligi!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije u ruskoj Ruzi osvojili jedanaesto zlato u Svetskoj ligi!

Srbija je uspela, ponovo!

Nakon jučerašnje drame protiv Amerikanaca, i prolaska u finale posle boljeg izvođenja kaznenih udaraca, Srbija se okitila novom zlatnom medaljom u Svetskoj ligi, što je 11. za "delfine", a ukupno 13. medalja za naše vaterpoliste u ovom takmičenju.

U meču sa mnogo preokreta, u kome je gubila 4:0 na startu, ali potom uspela da se vratimo:

SRBIJA - ITALIJA 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3)

"Delfini" su apsolutni rekorderi Svetske lige, a Italijani nisu imali šta da izgube na početku meča, ušli su furiozno, iskoristili to što je srpska reprezentacija bila veliki favorit (u prvom delu takmičenja ih lako pobedila 13:7), i brzo postigli četiri gola što je iznerviralo Dejana Savića.

Tražio je srpski selektor dva tajm-auta u prvom kvartalu i uspeo da "trgne" ekipu koja se golom Stefana Mitrovića u finišu četvrtine prvi put "upisala" na semaforu.

Od tog trenutka zaigrala je Srbija prepoznatljivu "šampionsku odbranu" i preko Pijetlovića, Prlainovića, i sjajnog Gavrila Subotića, koji je postigao dva vezana gola, stiže do prve prednosti u trećoj četvrtini. Italijani su odgovorili, postigli su gol posle skoro 15 minuta srpskog "zaključavanja".

Na scenu je tada stupio Stefan Mitrović, postigao dva gola, da bi dva gola prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu donela moćna levica Filipa Filipovića - 8:6.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Đito 1, Filjoli 3, Mirarči, Veloto, Nora, Galo 1, Rencuto, Bodegas 1, Ikardi, Bertoli, Volarevic. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 3, Ubović, Aleksić, Drašović, Filipović 1, Prlainović, 1 S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor: Savić.

Tada se očekivalo da Srbija lako privede meč kraju, no Italijani preko Di Fulvija, Gala i Filjolija prave potpuni preokret, na četiri minuta do kraja (9:8). Nije srpska reprezentacija samo tek tako osvajala sva najsjanija odličja, pa se tada naljutio Duško Pijetlović, igrač koji je verovatno dobio najviše batina na današnjem meču, a da to nije bilo adekvatno sankcionisano.

Sjajno je  reagovao na dva dodavanja sa desnog krila i doneo pobedu - 10:9!

Bilo je malo varnica na kraju susreta, ali sve se završilo intoniranjem "Bože, pravde".

Srbija je osvojila PET uzastopnih turnira Svetske lige!

Reprezentacija Srbije je na ovom turniru pobedila Kazahstan (15:7), Italiju (13:7), Sjedinjene Američke Države (15:8, Japan (19:10), pa opet SAD u polufinalu, i to nakon peteraca (13:11).

"Azuri" imaju jedan poraz na turniru, od srpske reprezentacije, a SAD i Hrvatsku su dobijali nakon boljeg izvođenja peteraca. Upravo su Hrvati osvojili bronzanu medalju u Svetskoj ligi pošto su u meču za treće mesto bili moćni protiv nemotivisanih Amerikanaca - 10:4.

IZ MINUTA U MINUT:

- ČETVRTA ČETVRTINA -

- KRAJ! 10:9!

- Di Fulvio se izdigao, ali ništa! Trideset sekundi do kraja...

- Bodega ne dobija loptu, ovo je ta šampionska odbrana.

- PIJETLOVIĆ! GOOOOL! Sjajno, opet sa desnog krila, i opet majstorska reakcija našeg "sidraša" - 10:9!

- Rašović! Stativa... Velika šteta, bio je ovo odličan napad, igrač više. Još tri minuta.

- Pijeeeetlović! Novo izjednačenje. Konačno je Bodega isključen, a odlično reaguje Pijetlović nakon dobrog pasa Rašovića - 9:9!

- Okreću Italijani. Tri gola za tri minuta. Iskoristili su igrača više, pogađa Filjoli - 8:9.

- Umalo preokret. Fenomenalan šut Aikardija i još bolja odbrana Pijetlovića.

- Uf, ne valja. Galo šutira iz mrtvog ugla, a lopta od prečke ide u mrežu - 8:8.

- Dobra kontra Italijana, Frančesko di Fulvio je pogodio. Činilo se da mu je ispala lopta, da ga je stigao pred našim golom Aleksić, ali ništa od toga - 8:7.

- TREĆA ČETVRTINA - 

- Evo je ta moćna levica Filipa Filipovića. Treći najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije video je da ističe vreme za napad, morao je da šutira i poslao je projektil u mrežu Italijana - 8:6. Potom važna i još važnija odbrana Pijetlovića - 8:6!

- Šteta, koriste i Italijani sada igrača više, Di Fulvio koristi dobar pas i otvoren bliži ugao Pijetlovića i smanjuje rezultat na ulasku u poslednji minut trećeg kvartala - 7:6.

- Đito je isključen, Savić je zatrašio tajm-aut, a nakon fenomenalnog pasa sa desnog krila Viktora Rašovića, Stefan Mitrović "zakucava" loptu u mrežu. Plus dva - 7:5!

- Stefan Mitrović! Vrhunska akcija naše ekipe i drugi gol Mitrovića na meču. Sjajan je to bio pas Milana Aleksića, u pravom trenutku se izdigao iznad vode Stefan i moćno poentirao - 6:5. U nastavku šansa za Italiju i nova odbrana Pijetlovića.

- Izjednačenje. Filjoli donosi gol Italijanima nakon skoro 15 minuta igre, Pijetro Filjoli je našao prostor i pogodio mrežu Pijetlovića - 5:5.

- U kakvom se tempu sada igra... Fenomenalni Pijetlović brani, pa brzo ide lopta za Rašovića u kontru, ali brani De Lungo pokušaj "jedan na jedan". Strašna odbrana golmana Italije.

- Kakva je ovo kontra bila! Fenomenalna kontra Ćuka, i kakav okret mladog Gavrila Subotića, ne može De Lungo ništa - Srbija vodi, prvi put na meču 5:4!

- Sjajno branimo sada igrača manje. Bili smo bez Drašovića, ali onda kakav blok Prlainovića!

- Igrač više i izjednačenje! Kombinovali su i kombinovali Prlainović i Subotić, na kraju se mladi vaterpolista odlučio da oproba šut, i ispalio projektil koji je završio u rašljama gola De Lunga - 4:4!

- Odmah velika šansa za Duška Pijetlovića, ali odličan je De Lungo danas.

- Na golu Srbije sada je Gojko Pijetlović koji je zamenio Mitrovića.

- DRUGA ČETVRTINA -

- Dosta varnica u bazenu, videli smo i dobre intervencije dvojice golmana, a posebno je sjajan bio Branislav Mitrović koji je vrhovima prstiju skinuo pokušaj Filjolija iz blizine, pa sa velike udaljenosti. Na kraju poluvremena - 4:3 za Italiju.

- Dobra još jedna odbrana, pa težak šut Prlainovića završava u naručju De Lunga.

- Pojačali smo i odbranu, fenomenalno smo ispratili Italijane, i to sa igračem manje, odlično je to izblokirao Stefan Mitrović, pa peterac za Srbiju zbog faula Filjolija. Andrija Prlainović smanjuje na "minus jedan" - 3:4.

- Vraćamo se! Duško Pijetlović je ostao sam pred golmanom De Lungom, sjajno se okrenuo i postigao lak gol za našu reprezentaciju koja se posebno muči sa napadom - 2:4.

- Tri uzastopna faula u napadu, pokušava Filipović, ali dosta slabo.

- Italijani odmah prete, lob, pa prečka. Imali smo sreće...

- PRVA ČETVRTINA -

- Upisuje se i Srbija - Stefan Mitrović je konačno slomio otpor Italijana - 1:4!

- Pokušaj Filipa Filipovića na ulasku u poslednji minut, a onda loša procena Branislava Mitrovića i Mišel Bodega ga lobuje za velikih 4:0 za Italiju. Jako loša četvrtina naše reprezentacije.

- Odlična odbrana za Mitrovića, dobar pokušaj sada sa desnog krila, iz neposredne blizine, ali nakon tajm-auta Nikola Đito u poslednjim sekundama odlično reaguje i povećava rezultat na 3:0 za Italijane.

- Nismo iskoristili igrača više, dosuđen je kontra faul Prlainoviću.

- Isključenje nakon udaranja Filipovića. Odlična akcija "delfina", prečka, a onda i poništen gol za Srbiju zbog toga što je Pijetlović bio u dva metra. Topovski udar sa levog krila Filjoli, nemoćan Branislav Mitrović - 0:2.

Snažan šut Frančeska di Fulvija i Italijani vode na početku meča - 0:1.

- Odmah opasan napad iItalijana, Filjoli šutira iz velike udaljenosti, pogađa prečku, ali se srećno odbila lopta ponovo Filjoliju koji nakon dugog napada šutira pored gola. Oprobao se Andrija Prlainović, ali dosta sreće sada za golmana Italije.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

el ninho

Čestitam,kao i mnogo puta da sada pokazali su ko je tata u vaterpolu. Republika Srpska je uz vas.

Srbija

👏👏👏👏💪💪💪💪

GoranSRBIN

Tako je SRBIIIIIIIII

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC