• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezaboravna trka, sin milijardera na podijumu!

Autor mondo.rs

"Ruki" iz Kanade, 18-godišnji Lens Štrol, ovog popodneva "ubio je u pojam" sve one koji su tvrdili da je mesto u Vilijamsu dobio zahvaljujući novcu, moći i uticaju svog bogatog oca, Lorensa.

Nezaboravna trka Formule 1 ulicama Bakua!

Kanadski ruki, 18-godišnji sin milijardera jevrejskog porekla Lorensa Štrola, Lens, izgubio je drugo mesto u foto-finišu sa devet godina starijim Valterijem Botasom iz Mercedesa, u trenutku dok je senzacionalni Danijel Rikjardo slavio 5. pobedu u karijeri, a prvu ove sezone.

Inače, Štrol je mesto u Vilijamsu dobio prošlog leta i trebalo je da bude partner Botasu, međutim to se nije dogodilo jer je finski as dobio i prihvatio poziv Mercedesa da zameni aktuelnog prvaka sveta, penzionisanog Nika Rozberga.

Upravo je loša taktika Mercedesa, uz nekoliko grešaka samog trostrukog prvaka sveta, Luisa Hamiltona, dovela do promene u vođstvu druge Velike nagrade Azerbejdžana u 34. krugu, promene koju je Australijanac iz Red Bula, Rikjardo, pretvorio u pobedu kakva se retko viđa.



Pre toga, konstantni dueli dvojice vodećih u generalnom plasmanu, Hamiltona iz Mercedesa i lidera, Sebastijana Fetela iz Ferarija, uz dve crvene i nekoliko žutih zastava, samim tim i dva izlaska "sejfti kara" na uličnu pistu dugu 6.003 metara, doveli su do kazne "prolazak kroz" boks za Fetela u 31. krugu.

Hamilton je tada i sam otišao u pit da zameni gume mimo prvobitnog plana, Rikjardo izbio na čelo, a Fetel uspeo da se vrati pre Britanca na stazu i, na neki način, dobije ovaj duel posle kojeg je povećao predsnost u generalnom plasmanu nad "večitim rivalom", utoliko što Hamilton do kraja trke (vodio je 31 krug) i imao pol-poziciju, nije uspeo da povrati prednost nad nemačkim asom.

Posle osme runde u šampionatu, Fetel i Hamilton ostali su jedini piloti koji su bez izuzetka osvajali bodove, a kako obojica imaju po tri pobede, prednost koju Nemac čuva u generalnom plasmanu posledica je nešto boljih plasmana na trkama na kojima nije pobeđivao (ima i tri druga mesta).

Prvu desetoricu kompletirali su Francuz Esteban Okon iz Fors Indije, Danac Kevin Magnusen iz Hasa, Španaci Karlos Sainc mlađi iz Toro Rosa i Fernando Alonso iz Honde, kao i Nemac Paskal Verlejn iz Zaubera.



Uskoro opširnije...

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kada vec pisete onda i gledajte. Bila je jedna crvena zastav,a ne dve,ai Hamilton je isao u box zbog zamene stitnika za glavu,a ne zbog guma.

Igor

@Jaaa tako je

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC