• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši: ''Hadersfild' najbolja predstava

Autor mondo.ba

"Hadersfild", autora Uglješe Šajtinca, u režiji Andrije Stojkovića, u izvođenju Akademskog pozorišta SKC Niš najbolja je predstava na 12. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima.

"Uvjerljivom glumačkom igrom cjelokupnog ansambla, dinamično i snažno dočarana je drama o generaciji koja se suočava sa vlastitim razočaranjima. Po odličnom tekstu, u preciznom i nenametljom rediteljskom postupku, glumci su biranim sredstvima u kamernoj atmosferi maestralno odigrali dramu o propasti jedne generacije", stoji u obrazloženju nagrade, koju je dodijelio žiri u sastavu: Ljiljana Čekić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, Nataša Glišić, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagradu za režiju dobio je Nemanja Kostić za predstavu "186. stepenik", Studentskog pozorišta Pale. Najbolja glumica laktaškog festivala je Sanja Zagorac, zbog uloge Veronike u istoimenoj predstavi pozorište trupe "Scena Sisak" dok su nagradu za najboljeg glumca podijelili Milan Kosanović, za ulogu Gospodina Foke, u predstavi "O usamljenosti - Gospodin Foka", Dramskog studija AKUD-a "Sonja Marinković" iz Novog Sada i Ilija Stepanović, za ulogu Obrada u predstavi "Srpska drama", Pozorišta mladih ,"Abrašević" Kragujevac.

Nagrada za najbolju scenografiju otišla je scenografu Abazu Dizdareviću iz Bjelopoljskog pozorišta za predstavi "Odjeci", a za najbolje kostime nagrađena je predstava "Put oko sveta", domaćinskog Dramskog studija "Daske" iz Laktaša.

''Daske'' su dobile i diplomu za kolektivnu igru, a dodijeljena je i diploma za glumačko ostvarenje - dobio je Stefan Mladenović, student druge godine glume Fakulteta umjetnosti iz Niša, u klasi Irfana Mensura, za ulogu Raše u pobjedničkoj predstavi ''Hadersfild.''






Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop