• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi raport Đukića: Sledi najvažnije

Autor mondo.rs

Trener Partizana razgovarao sa novinarima poslije prvog treninga u Moravskim Toplicama...

 Miroslav Đukić Fk Partizan prvi trening u Sloveniji Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Fudbaleri Partizana započeli su drugu, završnu fazu priprema za novu sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona. Počinje uigravanje tima...

Kondicioni dio i rad na sticanju fizičke spreme je iza crno-bijelih i u Sloveniji će treninzi biti bazirani na radu sa loptom i kontrolnim utakmicama.

Beograđani su po dolasku u Moravske Toplice, poslije kratkog predaha od puta, odmah izašli na teren i odradili prvi trening, u ponedjeljak prije podne i drugi...

Trener Miroslav Đukić zadovoljan je uslovima u Sloveniji i izborom protivnika za četiri kontrolne utakmice. Spisak igrača je značajno smanjen u odnosu na prvi dio priprema koji je odrađen na Zlatiboru.

"Ulazimo u drugu fazu, gdje će akcenat biti na uigravanju i ulasku u dobru formu. Moramo da napravimo igru, da se ukomponujemo i steknemo čvrstinu. Imamo jake utakmice i sve uslove koji su potrebni da ostvarimo cilj", prvi je utisak trenera Partizana po dolasku u Moravske Toplice.

LEONARDO KASNI!?

Leonardo je trebalo u ponedjeljak da se priključi fudbalerima Partizana na pripremama u Sloveniji, ali je njegov dolazak ponovo pomjeren. Ovaj put, pomiješao je termine leta...

Ekipa nije stigla kompletna. Narednih dana očekuje se dolazak Leonarda, a zatim Marka Jevtovića i Uroša Đurđevića.

"Mi želimo da budemo kompletni što prije. Neki su imali utakmice, a neki bili na odmoru... Bitno je zbog uigravanja da što prije budemo svi na broju, jer je onda i rad daleko lakši. Priključili su nam se Kosović i Janković, čekamo ostale, a onda ćemo dobiti veliki plus neophodan da budemo konkurentni u bitnom takmičenju kao što je borba za Evropu", stava je Đukić.

Leonardo je imao odmor najdužih od svih, dok se, sa druge strane, Đurđević vraća poslije nastupa na Evropskom prvenstvu za mlade.

"Leonardo je tip igrača kome nisu potrebne duge pripreme da bi ušao u formu. Kroz utakmice koje imamo možemo da ga postepeno uvedemo u ritam. Đuka je dobio četiri dana odmora poslije Evropskog prvenstva, gdje je igrao skoro sve utakmice. Važno nam je da ga osvježimo. Nije imao dovoljno odmora i dali smo mu mali predah, očekujemo ga u četvrtak u Sloveniji."


Na Zlatiboru je bilo čak 11 tinejdžera, a taj spisak je za Sloveniju spao na tri imena. To su Strahinja Bošnjak, Đorđe Jovanović i Svetozar Marković.

"Radi se o mladim i veoma talentovanim momcima. Mi smo poveli centralne bekove Bošnjaka i Markovića. To je za nas deficitarna pozicija u timu i mislim da mogu da nam pomognu. To su veoma mladi momci da bi nam pomogli u mečevima pred nama, ali ovo je za njih veliko iskustvo", rekao je šef stručnog štaba "parnog valjka" i pohvalio sve ostale igrače koji nisu imali sreće da se nađu na spisku putnika na drugi dio priprema.

"Partizan u tim momcima ima vrijedne bisere. Mora da ih čuva, da ih dorađuje i u njima imamo svetlu budućnost i nosioce igre. Dobijaće i oni šansu, ali okosnica tima mora da bude iskusna i to je ono što donosi rezultat."

Nemanja Miletić iz Vesterloa najavljen je kao pojačanje na mjestu štopera.

"Mi smo ga gledali, ali ne samo njega. Vidjećemo koliko je izvodljivo da dođe. Naš cilj je da se pojačamo na toj poziciji i ljudi uveliko rade na pojačanjima. Ne žurimo, imamo kostur tima", spušta loptu Đukić.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


Partizan je u Srbiji izgubio obje kontrolne utakmice - protiv Zete i Mladosti iz Lučana (0:1).

"Nisam zadovoljan... Ali, teške su nam noge, izlazimo iz perioda gdje je fizička priprema bila najbitnija. Imali smo šaren tim, probali smo mnoge stvari. Nismo uopšte izgledali dobro, pogotovo na fizičkom nivou. Nedostajala nam je svježina, brzina... Smeta mi, boli me i ne volim da gubim, ali najbitnije je da smo istrčali, odradili kondicione pripreme, a sada dolazi ono najbitnije."

Odbrana?

"Imamo ozbiljne i iskusne igrače, i odbrana je stub tima. To je u Evropi vrlo bitno, morate da igru bazirate na defanzivnoj čvrstini i da na nju nadograđujete ofanzivne stvari", mišljenja je Đukić.

Poslije mjesec dana rada u Partizanu Đukić kaže da je manje-više dobio to što je očekivao.

"Partizan je veliki klub i zahtjevi su maksimalni. Došao sam da ispunjavam zahtjeve kluba i svjestan sam svega toga. Sposobni smo i imamo igrače koji mogu da ispune Partizanove ciljeve", podvukao je Đukić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC