• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leonarda i dalje nema... Kada će?

Autor mondo.rs

Brazilac se ni u ponedjeljak neće priključiti saigračima na pripremama Partizana. Leonardo pomiješao termine leta, pa je morao da pomjeri dolazak za Srbiju za srijedu. "Kazna je krajnje rješenje", kaže Vladimir Vuletić.

 Leonardo kasni na pripreme FK Partizan Izvor: MN PRESS

"Halo, Partizan? Znate, ne stižem danas. Mislio sam da je let u tri ujutru, a ne u 15 časova. Moram nekim drugim avionom, tu sam u srijedu", tako je otprilike glasilo posljednje opravdanje Leonarda da Souze zbog kašnjenja na pripreme Partizana.

Sada već ozbiljno kasni!

Jedan od najboljih fudbalera Partizana u prošloj sezoni dobio je produženi odmor od sedam dana i trebalo je da crno-bijelu opremu zaduži 19. juna, sedam dana poslije prozivke u "Zemunelu".

Međutim, odlični krilni napadač pomjerio je dolazak u Srbiju za 23. jun. Od njegovog povratka ni tog dana nije bilo ništa. Vrlo brzo postalo je jasno da Leonarda neće biti ni u autobusu sa ostatkom ekipe na putu za Sloveniju, 25. juna.

Nema ga ni u kolima sportskog direktora Ivice Ilieva, s kojim je golgeter Partizana trebalo da u ponedjeljak stigne u Moravske Toplice.

Kada će i da li će se Leonardo uopšte vratiti?

"U roku od 48 sati očekujemo da ga vidimo u crno-bijeloj opremi i spremnog da trenira", bio je odgovor potpredsjednika Partizana Vladimira Vuletića.

Čelnici šampiona Srbije i te kako imaju strpljenja po pitanju Leonardovog kašnjenja na pripreme. Sličan problem sa brazilskim fudbalerom imao je svojevremeno i Anži. Rusima je, za razliku od Partizana, u jednom momentu ponestalo strpljenja, što je na zadovoljstvo fudbalera rezultiralo raskidom ugovora.

"Partizan i Leonardo se svakako neće rastajati do kraja avgusta i kraja evropskih kvalifikacija. Spremni smo da s njim obavimo sve moguće razgovore i postignemo dogovor. Naše strpljenje nije posljedica klupske slabosti, nego, vjerujemo, mudrosti i investicije u budućnost", kaže Vuletić.

Potpredsjednik kluba veruje da je ovo posljednje neplanirano kašnjenje.

"Našeg igrača Leonarda tokom juna mjeseca prati neka neobična zla kob u pogledu konačnog dolaska na pripreme Partizana. Uglavnom su to situacije u kojima nema odgovarajućih letova ili ne primjećuje razliku između 15 i 03. Nadam se da će ovoga puta uspjeti da pronađe kartu, satnicu, da se neće dogoditi nestanak prtljaga i tome slično i da ćemo ga u roku od 48 sati vidjeti ovdje", veruje čelnik "parnog valjka".

Činjenica da je Leonardo probio sve rokove navodi na zaključak da će posla u Humskoj imati i "disciplinci".

"On je nama dragocen igrač... Ipak, FK Partizan smatra da su institucija i tim uvek iznad igrača, tako da ćemo se u skladu sa našim pravilnicima i praksom ponašati i ovaj put. Ali, prvo i osnovno je da vidimo Leonarda i s njim obavimo razgovor. Tek nakon toga ćemo moći nešto više da kažemo i u tom pogledu."

Kazna?

"Kazna kao opcija je krajnje rješenje", dodaje Vuletić i podsjeća na primjer Andrije Živkovića:

"On je potrošio sve kredite u Partizanu i, ako se sjećate, na Kipru sam presjekao i poslao ga u Beograd da trenira u Teleoptiku. Drugačije nije moglo. Partizan ne želi da primjenjuje kaznu kao 'modus operandi', ali neće oklijevati i da pristupi takvom rješenju. Klub mora da bude poštovana institucija."

Koliko Leonardo ima do "crvene linije"?

"Mnogo i malo! Sve zavisi od toga šta ćemo čuti kada ga i ako ga uopšte budemo vidjeli. Vjerujem da ćemo ga vidjeti brzo."

Leonardo ni prošlog ljeta, kada je poslije šest mjeseci bez kluba stigao u Partizan, nije imao problem da brzo uđe u najjači trenažni proces i dokaže se na terenu.

"Kada je potpisao za Partizan bila su pitanja kakva će mu biti forma i koliko će moći da doprinese timu... Sada su drugačije okolnosti, nije ni blizu toliko neaktivan i očekujemo da će odgovorno trenirati i raditi po ubrzanom tempu u odnosu na ostale igrače. To duguje timu i Partizanu", smatra Vuletić i podvlači:

"Cijenimo to što je uradio za klub. Njegov doprinos osvajanju 'duple krune' je nemjerljiv. Ali i Partizan je njemu dao šansu, u našem klubu je doživio novu fudbalsku mladost, oživjeli smo ga. Duboko smatram da smo jedan drugom potrebni - Partizan Leonardu i Leonardo Partizanu."

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC