• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta otkriva spisak licenciranih zvezdaša za LE?

Autor mondo.rs

U Nion je stigla lista od 28 fudbalera na koje će trener Milojević moći da računa u četvrtak uveče. Neke stvari naslućuju se samim čitanjem spiska...

 Crena zvezda spisak igrača za Ligu evrope Izvor: MN PRESS

Spisak sa 28 fudbalera, među kojima je i suspendovani Gelor Kanga, kao i odlazeći Srđan Plavšić, stigao je u Nion sa adrese Ljutice Bogdana 1a.

Fudbalski klub Crvena zvezda licencirao je veliki broj igrača za prvi meč u sezoni 2017/18, zakazan za četvrtak uveče u 20.30 kada će pred zvezdaše istrčati Florijana sa Malte, petoplasirani tim prvenstva ove male ostrvske zemlje iz prošle sezone.

Već na "prvo oko", upadljivo je da napadač Srđan Vujaklija nije među licenciranim igračima što u velikoj meri potvrđuje glasine da će napustiti "Marakanu" već posle šest meseci i preći u redove Čukaričkog.

Crvenu zvezdu su za sada napustili Predrag Sikimić, Marko Petković, Aleksandar Luković, Petar Orlandić i Nemanja Supić kao slobodni igrači, dok je pozajmica istekla Marku Poletanoviću.

Iako je u međuvremenu objavljeno da su se Crvena zvezda i Sparta iz Praga dogovorili oko Plavšićevog transfera za sumu od oko milion evra, omaleni vezista našao se na spisku igrača na koje će novi trener Vladan Milojević imati pravo da računa za premijeru, i svoju, i renoviranog sastava, ali i novih dresova.

Među licenciranim igračima je i crnogorski vezista Vladimir Jovović, kojeg je Crvena zvezda dve godine držala na pozajmicama, ali koji je instant pripreme na Zlatiboru iskoristio da se nametne kod novog šefa, što mu nije uspevalo kod zemljaka, Miodraga Božovića.

Milojević će za prvi susret 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope moći da računa i na igrače koje, za sada, nije imao prilike da trenira jer su se sa mladom reprezentacijom Srbije, odnosno selektorom Nenadom Lalatovićem, takmičili na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Sva trojica priključila su se ostatku ekipe u Beogradu, ali je pitanje da li će Plavšić tu i ostati.

Otprilike u isto vreme kada i oni, Milojeviću se javio i Gelor Kanga koji zbog velike gluposti na poslednjoj Zvezdinoj evropskoj utakmici, prošlog leta sa Ludogorecom, neće imati pravo nastupa do revanša na Malti koji je zakazan za 6. jul.

Za meč koji će voditi finski arbitar Matijas Gestranijus prijavljena su trojica golmana, ali i samo dvojica štopera - jedan koji nema iskustva u evro-kupovima u karijeri, Abraham Frimpong i drugi, koji se posle nekoliko izgubljenih sezona u Francuskoj, Engleskoj i Nemačkoj, vratio takmičarskom fudbalu u Moldaviji, ali koji igrajući za Šerif nije imao previše prilika da odmerava snage sa evropskim rivalima.

Reč je o Vujadinu Saviću.

Kao i ranije, rupe u sredini odbrane mogao bi da pokuša da popuni i defanzivni vezista Damijan Le Talek, koji se i dobro i loše snalazio na toj poziciji, ali je i bez njegove pomoći jasno da je štoper pozicija na kojoj će generalni menadžer kluba, Zvezdan Terzić i njegov prvi saradnik kada su transferi u pitanju, novi sportski direktor, Mitar Mrkela, morati da porade ovog leta ukoliko je cilj da crveno-beli zaigraju grupnu fazu Lige Evrope posle deset godina.

U ovom trenutku, Milojević ima dvojicu štopera na raspolaganju što je premalo i za trening.

Evo kompletnog spiska licenciranih igrača, njihovih brojeva, kao i godina.

Za razliku od Superlige, gde će ove sezone treneri smeti da uvrste četvoricu stranaca u startnih 11, takav limit ne postoji za Evropu tako da, hipotetički, svi Zvezdini stranci (osim Kange) mogu da zaigraju u četvrtak uveče.

Podsećamo, MONDO je prošle nedelje pisao o inicijativi ljudi sa Stadiona "Rajko Mitić" da Frimpong dobije srpsko državljanstvo, jer neprekidno živi i radi u našoj zemlji od 2011. godine.

Golmani:

1 - Damir Kahriman (32)
22 - Filip Manojlović (21)
32 - Aleksandar Stanković (19)

Odbrana:

5 - Abraham Frimpong (24)
21 - Stefan Milošević (22)
30 - Filip Stojković (24)
33 - Dušan Anđelković (35)
77 - Marko Gobeljić (24)
90 - Vujadin Savić (26)

Sredina:

4 - Damijan Le Talek (27)
6 - Uroš Račić (19)
7 - Džon Ruiz (23)
8 - Gelor Kanga (26)
10 - Nenad Milijaš (34)
11 - Luka Adžić (18)
17 - Srđan Plavšić (21)
20 - Mičel Donald (28)
23 - Andrija Luković (22)
55 - Slavoljub Srnić (25)
73 - Mihailo Ristić (21)
89 - Rikardinjo (27)
94 - Vladimir Jovović (22)

Napad:

9 - Milan Pavkov (23)
14 - Ričmond Boaći (24)
16 - Nemanja Milić (27)
28 - Dejan Joveljić (17)
40 - Luka Ilić (17)
98 - Vanja Vučićević (19)

Trener: Vladan Milojević

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC