• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Udarao sam glavom o zid, zato je sad ovako!

Autor mondo.rs

"Bio sam pun samopouzdanja i ignorisao sam signale koje mi je slalo telo, kao i moj um", otvoreno je Đoković govorio o razlozima krize u kojoj se nalazi.

"Mučim se... Ne mogu da nađem formu. Nikada pre nisam bio u ovoj situaciji, praktično od kada sam postao profesionalac nisam ovo doživeo. Bilo je uspona i padova i ranije, ali prvi put mi se događa da sedam, osam meseci u nizu nisam osvojio veliki turnir", pričao je otvoreno Novak Đoković u intervjuu za BBC dok čeka sredu i (ne)planirani nastup na ATP turniru u Istbornu.

Dodao je i da ne mora da čita o tome da je u krizi, već to oseća svaki put kada izađe na teren.

"Ne igram dobro i svestan sam toga, ali nemam pravo da ne razmišljam pozitivno. Mislim da je ovo moralo da se dogodi, pre ili kasnije i na neki način, drago mi je što jeste. I ja sam u međuvremenu počeo da se preispitujem. Menjamo se svake godine, a na nama je da se prilagodimo tome i dostignemo maksimum ponovo i ponovo…"

Potom je otišao korak dalje i rekao…

"I ja sam nekoliko puta bukvalno išao glavom kroz zid, jer sam se osećao previše sigurno, bio sam pun samopouzdanja i ignorisao sam signale koje mi je slalo telo, kao i moj um. A ti signali su mi govorili da bi trebalo malo da se odmorim", priznao je Đoković da se preopteretio tokom više od decenije na ATP turu tokom koje, za razliku od najvećih rivala Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja, jedini iz "velike četvorke" nije imao dugu pauzu.



Hteo sam da ostanem još malo uz porodicu, da se još odmorim, ali ipak mi je potrebno nekoliko mečeva pred Vimbldon. Svi mi imamo, manje-više, isti raspored svake godine, pa je sjajna stvar doći na nova mesta.

Nadal je odsustvovao dva puta po sedam-osam meseci zbog problema sa kolenima i drugih tegoba, Federer takođe zbog kolena, ali i leđa nije igrao duže od šest meseci, uz nekoliko manjih pauza pre i posle toga, i Marej nije igrao duže od pola godine zbog operacije leđa…

...dok je Đokoviću najduža pauza bila od nekoliko nedelja.

Izgleda da je ovaj fizički i psihički zamor kulminirao nakon što je Novak kompletirao gren slem trofeje osvajanjem Rolan Garosa pre nešto više od godinu i po dana, kada je bio aktuelni šampion sva četiri najvažnija turnira u sezoni, a sada se nalazi na četvrtom mestu ATP liste i vlasnik je titule samo na kanadskom Mastersu koji će relativno brzo - u avgustu.

Čovek koji bi trebalo da mu pomogne da se vrati na nivo na kojem je, gotovo neprekidno, bio od 2011. do 2016. godine, jeste - Andre Agasi.

"On je neverovatna osoba, mnogo voli i ovaj sport, i prave životne vrednosti. Svaki dan vam je jedna posebna lekcija kada ste sa njim u društvu. Imati ga uz sebe nije samo velika stvar za mene samog, već i za čitav tenis, jer svi mogu da imaju koristi od njegovog prisustva", rekao je Đoković, koji je rekao da i dalje nije definitivno da li će se njihova saradnja nastaviti i posle Vimbldona.

"Videćemo kako će se stvari odvijati…"


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC