• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda - Partizan se probudio u Sloveniji!

Autor mondo.rs

Šampion Srbije u prvoj kontrolnoj utakmici u Sloveniji pobedio Kapfenberg. Strelci Đuričković i Đilas. Naredni rival Kopenhagen.

 Partizan Kapfenberg 2:0 Pripreme u Sloveniji 2017 Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

/od reportera Monda iz Slovenije/

Pobeda Partizana!

Iako je reč o test utakmici protiv austrijskog drugoligaša Kapfenberga, trijumf “parnog valjka“ mnogo znači da podizanju samopouzdanja nakon poraza od Zete i Mladosti iz Lučana, ali i na stvaranju pobedničke atmosfere pred prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan – Kapfenberg 2:0 (0:0)! Golove su postigli Petar Đuričković u 55. i Vladimir Đilas u 58. minutu.

Trener Miroslav Đukić odlučio se za dve postave, kojima je dao po poluvreme, s tim što je Alen Stevanović igrao i u drugom delu, a kasnije se umesto njega vratio na teren Nemanja Mihajlović. U konkurenciji za meč nisu bili golmani Jovičić i Lazović, kao ni Danilo Pantić.

Partizan je bio daleko bolji rival. Meč u Gornjoj Radgoni poslužio je stručnom štabu da na delu vidi ono što je prethodnih dana uigravano u Moravskim Toplicama.

Partizan (I poluvreme): Kljajić – Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić – Everton, Kosović, Mihajlović, Stevanović, Janković – Jovanović.

Partizan (II poluvremene): Stevanović – Radin, Marković, Bošnjak, Monir – Ilić, Marjanović, Stevanović, Đuričković – Đulas, Tavamba.

Crno-beli su već u prvih 15 minuta imali tri šanse da povedu. U prve dve našao se Bojan Ostojić posle prekida, da bi treću propustio Alen Stevanović, koji se umesto šuta nakon pasa u prostor odlučio da asistira. Bez uspeha.

Nešto kasnije i Marko Janković je solidno šutirao po zemlji, ali nije bilo većih problema za golmana Kapfenberga.

Austrijanci su u prvih 45 minta bili bezopasni i osim jednog pokušaja, ne previše teškog za Filipa Kljajića, nisu imali više prilika. Uglavnom su bili orjentisani na odbranu gola. Uspešno…

Sa izmenjenim timom i Alenom Stevanovićem jedinim iz prvog dela, Partizan je pripretio najboljom prilikom već posle dva-tri minuta igre. Đuričković je video slobodnog Lenadre Tavambu na drugoj stativi, usledio je precizan centaršut, ali i mlak pokušaj glavom Kamerunca.

Konačno, u 55. minutu Partizan je postigao “prvenac“ na pripremama. Strelac je bio Đuričković!

Partizan
Izvor: YouTube


Lepu akciju crno-belih završio je vezni fudbaler iz drugog pokušaja, pošto je prethodno pogodio stativu, a lopta se ponovo vratila do njega.

Nije se mnogo čekalo na drugi pogodak. Saša Marjanović je prošao po levoj strani, zatim pripremio šansu za Vladimira Đilasa na drugoj stativi, koji je rutinski pretvara u pogodak.

Do kraja meča bilo je još prilika za Beograđane, međutim mreže su mirovale.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC