• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džekson i Niksi na rastanku

Autor mondo.ba

Prema izvorima ESPN-a uskoro se očekuje zvaničan rastanak Njujork Niksa i predsjednika tima Fila Džeksona.

Prema izvorima ESPN-a razgovori između vlasnika tima Džejmsa Dolana i Fila Džeksona o odlasku slavnog trenera sa mjesta predsjednika kluba su se ubrzali nakon što su Niksi odlučili da neće „otkupiti“ dvogodišnji ugovor Karmela Entonija težak 54 miliona dolara.

Džekson je započeo „rat“ sa Entonijem u drugom dijelu protekle sezone kada je javno i privatno izjavljivao da bi za Nikse i Karmela bilo najbolje da se rastanu, ali je Entoni odbio da se odrekne „no trade“ klauzule u svom ugovoru a Niksi su bili odlučni da neće udovoljiti bilo kakvom zahtjevu u kojem bi oni prije vremena isplatili Entoniju veći dio novca iz ugovora i tako ga učinili slobodnim u izboru nove sredine bez da dobiju bilo šta zauzvrat.

Džekson, koji ima još dvije godine ugovora, nije imao namjeru da ostane na poziciji predsjednika kluba nakon isteka petogodišnjeg ugovora sa Niksima ali pošto se nije nazirao kraj „pat poziciji“ u kojoj se našao sa Entonijem Džeksonova pozicija je došla u pitanje.

Ljudi bliski vlasniku kluba Džejmsu Dolanu su ga od aprila nagovarali da prije vremena okonča saradnju sa Džeksonom koji je izgubio povjerenje američke javnosti, navijača i najvažnije igrača ispred kojih prednjače Entoni i mlada zvijezda Niksa Letonac Kristaps Porzingis kojeg je Džekson u toku draft noći uz nevjericu navijača pokušavao „poslati“ u neku drugu ekipu.

Ovo je ipak neslavan kraj Džeksonove karijere u kojoj je kao igrač i trener „uzeo“ 11 NBA titula ali se ipak uprkos velikim očekivanjima nije snašao u ulozi predsjednika jednako uspješno kao pored aut linije.

Ova pobjeda „all star“ krila Karmela Entonija i mlade zvijezde u usponu Kristapsa Porzingisa nad predsjednikom kluba pokazuje koliku moć imaju NBA zvijezde u svojim ekipama.

Do imenovanja novog predsjednika Nikse će prema ESPN-u u predstojećoj NBA ljetnoj pijaci predvoditi generalni menadžer Stiv Mils.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC