• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša stala, Novak i Dušan nisu!

Autor mondo.rs

Skoro 26 sati nakon što su počeli meč, Đoković i Pospišil ekspresno su ga završili. Pobedom Srbina, baš kao što je bio slučaj i u duelu Lajovića i Šardija.

Skoro 26 sati nakon što je počeo svoj prvi zvanični meč na travi van Vimbldona posle sedam godina, (1/WC) Novak Đoković dovršio je posao sa Vasekom Pospišilom.

U 1. kolu ATP turnira u Istbornu, za koji se srpski as naknadno prijavio tražeći formu i vreme na terenu pred start najprestižnijeg turnira na svetu, rezultat je posle samo 85 minuta bio - 6:4, 6:3 za petu pobedu nad Kanađaninom bez izgubljenog seta.

Đoković i Pospišil počeli su meč u utorak, ali je on bio prekinut već posle jednog gema i nije mogao da bude nastavljen sve do srede u podne, a kada je loptica počela da preleće preko mreže, Novak je zaigrao efikasan tenis, diktirajući tempo i maksimalno "krateći" poene.

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u drugom kolu turnira u Antaliji, pošto je danas izgubio od Italijana Andreasa Sepija 3:6, 6:4, 6:4. Meč je trajao skoro dva sata, a Italijan je sada u međusobnom skoru smanjio na 3:2. Turnir u Antaliji igra se za nagradni fond od 439.005 dolara.

Pospišil, koji inače važi za odličnog servera, nije mogao da poremeti Đokovićev ritern i to je ono što pred kulminaciju sezone na travi svakako raduje.

Srpskom teniseru je za pobedu bilo potrebno nešto manje od sat i po igre. Đoković je u oba seta po jednom oduzeo servis protivniku što mu je bilo sasvim dovoljno za trijumf.

Novak je u prvom kolu bio slobodan, a u četvrtfinalu 635.660 evra vrednog turnira Serije 250, sastaće se sa boljim iz duela dvojice Amerikanaca, Donald Jang - Džared Donaldson.

I kasnije, protivnici bi mogli da mu budu američki takmičari.

"Itekako sam uživao. Dobro, juče i nisam baš dok smo čekali da kiša stane, ali danas je bilo bolje. Divno je biti ovde u Istbornu. Ovo je prelep gradić na samoj obali. Divno mesto... Možete jasno da osetite dobrodošlicu", rekao je Đoković posle prvog nastupa u Istbornu u karijeri, osvrnuo se i dodao:

"I centralni teren je takođe lep. Uživao sam u svakom momentu na terenu..."

PROŠAO I DUCI

I drugi srpski predstavnik na jugu Engleske, Dušan Lajović, plasirao se u osminu finala turnira u Istbornu, pošto je danas pobedio Žeremija Šardija iz Francuske.

Lajović (78. na ATP listi) pobedio je Šardija 6:4, 6:7, 6:3, posle sat i 51 minuta igre.

Protivnik u narednoj rundi biće mu treći nosilac Džon Izner iz SAD, koji je bio slobodan u prvom kolu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC