• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft- Veštačka Inteligencija protiv virusa

Autor mondo.rs

Microsoft će upotrebiti veštačku inteligenciju u borbi sa malware softverom, virusima i slično, što bi trebalo povećati zaštitu i ubrzati stvaranje odbrane od novih malicioznih programa.

 Microsoft- Veštačka Inteligencija protiv virusa Izvor: ‚MONDO portal/Kaspersky Lab

Fall Creators Update za Windows će doći sa pozamašnim brojem sigurnosnih nadogradnji, što je taman na vreme, zbog sve češćih sajber-napada na ovu platformu, u poslednje vreme. U blogu, Microsoft je otkrio kako će predstojeće veliko ažuriranje pojačati moć Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) opcije, koja je servis na Windows 10 sistemu, te koja primećuje rane znake infekcije. Kako prenosi Engadget, ovo ažuriranje će koristiti podatke sa Microsoft servisa na cloud-u da stvori AI anti-virus koji će učiniti ATP mnogo boljim u sprečavanju sajber-napada.

Jedna od mogućnosti veštačke inteligencije je opcija da odmah prepozna prisustvo prethodno nepoznatog malware-a na kompjuteru. Microsoft tada može brzo odvojiti malware u karantin na cloud servisu i stvoriti potpis za njegov identitet, koji se potom može koristiti da zaštiti druge kompjutere od njega. Iz Microsoft-a kažu da oko 96 odsto sajber-napada koristi novi malware, tako da ova opcija zvuči veoma korisno. Svakako bi promenila način na koji Microsoft izbacuje odbrambene mere, pošto trenutno istraživačima trebaju sati da stvore neku. Dok ne završe, malware bi mogao da se proširi na još kompjutera.

Windows 10 značajno promenjen, pogledajte!

Dok će nove ATP sigurnosne mere biti u početku dostupne samo enterprise kupcima, CNET kaže da Microsoft planira da ih izbaci i za obične korisnike. Pored toga, kompanija želi da ATP podržava “više platformi i van Windows-a,“ te su počeli raditi da to obistine. Microsoft će izbaciti Fall Creators prikaz između septembra i oktobra, tako da će ove opcije i više početi da se pojavljuju na PC računarima raznih kompanija u to vreme.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS