• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Poštujemo Zetu, ali prolazimo dalje

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara u četvrtak će, u okviru prvog pretkola Lige Evrope, odmjeriti snage s crnogorskom Zetom.

 Željezničar - Zeta, najava Izvor: Samir Cacan/MONDO

Trener gostujućeg sastava Duško Vlaisavljević je istakao kako je najavio kako u Sarajevo nisu došli da se predaju.

„Zadovoljstvo mi je što sam ponovo u Sarajevu. Došli smo da odigramo dobru utakmicu i nadam se da ćemo to uraditi“, rekao je Vlaisavljević koji kaže kako je jedina mana njegove ekipe neiskustvo.

„Želji dolazi najbolja ekipa u Crnoj Gori. Jesmo najmlađi, ali nadam se da će ovo biti dodatan motiv i da će puno više pružiti nego pred praznim tribinama“, kazao je  Vlaisavljević.

Igrači njegovog tima radovali kada su saznali da su dobili Željezničar za protivnika u prvom kolu pretkvalifikacija Lige Evrope, a strateg tima iz Golubovaca to pravda riječima: „Nismo se radovali što smo izvukli Željezničar, već što ne moramo na Kipar kojeg smo mogli dobiti.“

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Trener Željezničara Slavko Petrović je naglasio kako vjeruje da će njegova ekipa biti uspješnija u dvomeču sa Zetom.

„Dugo smo čekali da se na našem stadionu igra evropska utakmica. Protivnika poštujemo, ali mislim da ćemo u ove dvije utakmice biti bolji i proći u drugo pretkolo“, kazao je Petrović.

Stručnjak na klupi „plavih“ dodao je da je odlazak Stevanovića nije nezanemariv, ali da su uspjeli pronaći adekvatnu zamjenu.

„Izgubili smo jednog od najbolji igrača lige, ali na tu poziciju se nametnuo Zec. Doveli smo Graovca, i imamo dobru ekipu koja ima realne šanse za prolazak u drugo kolo“, kazao je Petrović.

Trener tima s Grbavice osvrnuo se i na Uglješu Radinovića koji je pokazao ozbiljan napredak.

„Ovo što je do sada pokazao je odlično, nametnuo se i radi puno bolje nego ranije. Uglješa onog momenta kad uđe maksimalno profesionalno u utakmicu može biti pojačanje za sve ekipe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine”, kazao je Petrović.

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Kapiten Željezničara Zajko Zeba istakao je važnost ove utakmice i naglasio da će igrači dati maksimum protiv crnogorskog tima.

“Nakon 13 godina ponovo igramo evropsku utakmicu na Grbavici. Sigurno je da će biti emotivna utakmica za sve nas. Očekujem pune tribine i veliku podršku, a budite sigurni da ćemo mi na terenu dati maksimum da dođemo do pobjede", kazao je Zeba.

Za utakmicu između Željezničara i Zete vlada veliko interesovanje. Ulaznice za južnu tribinu su rasprodane. Susret između ova dva tima igra se u četvrtak od 20:45 minuta na stadionu Grbavica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC