• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko neće "vruć krompir" - KK Partizan

Autor mondo.rs

Do Skupštine KK Partizan ostalo je još 15-ak dana, a ni ne nazire se ko bi mogao da preuzme rukovođenje klubom.

 Novi predsjednik KK Partizan NIS Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Danas je 29. jun, tačno polovina perioda odostavke Nikole Pekovića do krajnjeg datuma kad bi trebalo da bude održana Skupština KK Partizan (14. jul) i da budu izaberu novi predsednik i Upravni odbor.

U medijima su se pominjala mnoga imena, potpredsednik Milan Iskrin je u međuvremenu sastančio, kucao na mnoga vrata, ali čoveka koji bi preuzeo predsedničko mesto nema ni u najavi.

Vlasnik Dinamika Velimir Jojić u izjavi "Sportskom žurnalu" (broj od 28. jun) ogolio je - niko neće da preuzme odgovornost za klub koji duguje 4,5-5 miliona evra.   

Zato bi vrlo lako moglo da se desi da na Skupštini ne bude izglasan predsednik, već da njegove nadležnosti preuzme Iskrin, koji u praksi to već radi.

Na neki način će klub voditi pandan "selektorskoj komisiji" iz fudbala - potpredsednik Milan Iskrin, novi poslovni direktor Dejan Kijanović, član uprave Mlađan Šilobad i sportski direktor Dragan Todorić.

Miroslav Muta Nikolić, koji je praktično aminovan za novog trenera - mada je još nedefinisano kad će biti ozvaničen - u jednoj od svojih izjava ovih dana, pomenuo je da je čuo kako je i Željko Obradović izrazio spremnost da pomogne Partizanu.

Zna se da je Obradović jedan od najuglednijih i najuticajnijih partizanovaca i njegova uloga i angažman - mada to zbog profesionalnih obaveza sigurno neće biti ni na kakvoj funkciji - u ovom trenutku predstavljaju određeni "X faktor" što se tiče bliske budućnosti KK Partizan. Kako bi on mogao da pomogne, to je široka lepeza mogućnosti, ali za sada nema nikakvog dogovora.

Klub u međuvremenu funkcioniše, sledeće nedelje ježrijeb za Evrokup, novi trener je na pragu, Jojić pominje poslovno-tehničku saradnju Dinamika i Partizana, slanje nekoliko igrača bez obeštećenja u jato crno-belih, a za procente od transfera, tako da bi Partizan trebalo da bude mnogo spremniji za sezonu nego posle prethodne promene predsednika 2015.

Naravno to ne znači da ide sve kao po loju i da je stanje dobro.

Kasa kluba je prazna (Muta je rekao da će se najverovatnije praviti jeftin tim, od igrača sa malim ugovorima), ističe ugovor sa NIS, dok ovaj sa Telekomom Srbija traje do kraja kalendarske godine.  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC