• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10: Ma, ni ptica neće proleteti!

Autor mondo.rs

Window 10, sa svojim Fall Creators ažuriranjem će doneti mogućnost da ograničite pristup vašim podacima na kompjuteru, i da kontrolišete koje aplikacije mogu da im pristupe.

 Windows 10: Ma, ni ptica neće proleteti! Izvor: MONDO portal

Microsoft pravi neke interesantne promene vezane za sigurnost, na Windows 10 sistemu, sa sledećim Fall Creators Update-om, koji se očekuje u septembru. Windows 10 testeri sada mogu pristupiti prikazu promena koje uključuju novu opciju kontrolisanog pristupa folderima. Dizajnirana je da dozvoli samo određenim aplikacijama pristup i prava da menjaju folder. Kada je omogućena, default lista, onemogućava aplikacijama da pristupe desktopu i folderima sa slikama, filmovima i dokumentima.

“Kontrolisani pristup folderu prati promene koje aplikacije čine nad fajlovima u određenim zaštićenim folderima,“ objašnjava Dona Sarkar, šef Microsoft-ovog Windows Insider programa. “Ako aplikacija pokušada promeni te fajlove, ova opcija je stavlja na crnu listu, a vi dobijate obaveštenje o pokušaju pristupa.“

Nova opcija kontrolisanog foldera je dizajnirana da zaštiti od virusa i ransomware napada, čiji je cilj zaključavanje foldera od mašine i korisnika. Ransomware je postao poznat u poslednje vreme pošto su WannaCry i Petya pravili haos na starijim Windows uređajima širom sveta. Microsoft takođe uključuje zaštitu od iskorišćavanja u svoj Windows Defender na Windows 10, koji bi trebao da na prvom mestu spreči viruse i malware od iskorišćavanja slabosti sistema, prenosi The Verge.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS