• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APSURDISTAN

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH, zakazano za nedjelju, pa prolongirano za ponedjeljak, ipak održano u nedjelju!

 Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH Izvor: MN PRESS

"Apsurdistan" je generički naziv za distopijsku državu u kojoj sve graniči sa apsurdom.

Naziv legendarnog albuma još legendarnije grupe "Dubioza kolektiv" najbolje bi mogao da opiše stanje u Košarkaškom savezu BiH, ali i samoj BiH.

Naime, okupljanje košarkaške reprezentacije BiH, zakazano za nedjelju, pa prolongirano za ponedjeljak, ipak je održano u nedjelju, a istom su prisustvovali samo pojedini mediji, koji su očigledno u "dilu" sa Savezom, dok je ostalim pripadnicima "sedme sile" saopšteno da je okupljanje "zmajeva" ODGOĐENO, a da će mediji o svemu biti obaviješteni sutra, tj. u ponedjeljak.

"Zbog većeg broja povrijeđenih igrača koji su se našli na prvobitnom spisku selektora Duška Vujoševića, KS BiH je prije izdavanja saopštenja odlučio da sačeka ljekarske preglede koji su bili zakazani za jutros", navodi se u saopštenju KS BiH, objavljenom dan kasnije, da sve bude po PE ES-u.

U najmanju ruku, nekorektan potez krovne kuće bh. košarke…

Inače, početak selektorskog mandata Duška Vujoševića obilježen je brojnim problemima.

SPISAK

Na Vujoševićevom spisku nalaze se: Nikola Gajić, Stefan Glogovac, Draško Albijanić, Darko Talić (Igokea), Džanan Musa, Markus Lončar (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Montekit Fuenlabrada), Aleksandar Lazić (Dinamik), Amar Gegić (Bajern), Obrad Tomić (Kakanj), Almir Hasandić, Nedžad Muratović (OKK Sloboda), Ismet Sejfić (PVSK Panon), Adin Vrabac (Partizan), Edin Atić (AEK), Adi Zahiragić (OKK Spars Ziraat bank), Aleks Renfro (Barselona).

Prvo su nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo otkazali NBA igrači Mirza Teletović i Jusuf Nurkić. Zatim su se kolegama koje nastupaju preko "bare" pridružili i oni koji igraju s "ove strane" bare, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Milan Milošević i Miralem Halilović.

Ipak, "Evropljani" su stigli na famozno okupljanje planirano za DANAS, a održano JUČE, ali je ljekarskim pregledima utvrđeno nisu zdravstveno sposobni da prođu pripreme.

Kako prenosi KS BIH, na jučerašnjoj prozivci Nurkić je izostao bez prethodnog objašnjenja. Očigledno, popularni Juka ne želi da kontaktira s čelnicima Saveza, pa je javnost o izostanku sa okupljanja "zmajeva" upoznao putem društvenih mreža.

Osim košarkaša Portlanda, izostanak "nisu opravdali" ni Kenan Karahodžić, Nemanja Gordić i Imran Polutak. Za razliku od njih, američki Bosanac, ili bosanski Amerikanac, kako vam draže, Aleks Renfro, u dogovoru sa stručnim štabom, saigračima će se pridružiti 14. jula.

"Zmajevi" će večeras trenirati u "Skenderiji", sutra putuju u Sveti Martin na Muri, gdje će se spremati do 11. jula.

Dan kasnije, valjda, na programu je prvi kontrolni meč. Rival je Bjelorusija, a susret će biti odigran u Sarajevu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC