MONDO filmska preporuka: Grozan ja 3

Autor:

Zahvaljujući vrhunskoj animaciji i harizmatičnoj prirodi likova, "Grozan ja 3" je dostojan nasljednik prethodnih dijelova filma.

Franšiza "Grozan ja"(Despicable Me) stigla je do svog trećeg dijela…

Tajni agent mekog srca, Gru, je otpušten iz Anti-zlikovačke lige!

Dok je Gru prolazio kroz krizu identiteta, tajnoviti stranac se pojavljuje da ga obavijesti o njegovom davno izgubljenom bratu blizancu Druu. Vidno intrigiran ovim otkrićem, Gru se odlučuje da sa ženom i tri kćerke, Margo, Edit i Agnes, posjeti brata Drua.

Ispostavlja se da je Dru sve što Gru nije - famozno imućan na sopstvenom ostrvu u velelepnoj vili, izuzetno šarmantan, sa zanosnom plavom kosom. Dru ubrzo otkriva svoju namjeru Gruu da se uortače u posljednjem kriminalnom poduhvatu.

Udružena braća kreću u misiju vraćanja ukradenog dijamanta, a na tom putu ispriječiće im se Baltazar Brat, nekadašnja dječija TV zvijezda, koji će postati jedan od najvećih dosadašnjih neprijatelja Grua.

U toj potjeri, bivši super zlikovac Gru će otkriti kako je dobar osjećaj ponovo biti loš!

Velika je vjerovatnoća da će gledalac biti najviše očaran scenama na pučini mora sa beskrajno vedrim nebom. No, taj dio neodoljivo podsjeća na dijelove isto tako popularnog dječijeg filma "Potraga za Nemom".

Ipak, zahvaljujući vrhunskoj animaciji i harizmatičnoj prirodi likova, "Grozan ja 3" je dostojan nasljednik prethodnih dijelova filma.

Ono što bi se, pak, kreatorima filma moglo zamjeriti jeste haotično preplitanje više priča koje uporedo teku, što bi mlađim gledaocima moglo biti konfuzno.

"Grozan ja 3" u banjalučkom Cineplexxu Palas možete pogledati svaki dan u terminima od 12:00, 14:15 i 18:00 časova.

Izvor: YouTube

Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru ili Instagramu!

Ostale vijesti