• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kusturica snima film u Kini

Autor SRNA

Proslavljeni režiser Emir Kusturica rekao je da će u naredne dvije godine raditi u Kini, gdje će snimati svoj novi film o ljubavi dvoje mladih, ali da se ne seli iz Srbije.

 Kusturica snima film u Kini Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

On je potvrdio da je sa velikom producentskom kućom "Drti manki" (Dirty Monkey) potpisao ugovor o izradi filma u Kini.

"Zbog toga je ideja o vremenu koje ću tamo provesti tačna, ali nikako neće doći do iseljavanja", rekao je Kusturica.

On je naveo da će festivali, kao što su sajam knjiga u Andrićgradu, Boljšoj festival klasične muzike, Jesenji pozorišni festival, Kustendorf, nastaviti da rade, kao i do sada.

"Sa velikim oduševljenjem ćemo pomagati mladim autorima i živjeti utopiju da je kultura jedino vrijedno što je preostalo u Evropi pomućenih vrijednosti", rekao je Kusturica.

On je dodao da ne postoje nikakvi drugi razlozi njegovog odlaska u Kinu, osim rada na novom projektu.

"Jedini razlog mog odlaska u Kinu je film. To je novi prostor za mene, ali istina je da mi je zagarantovano ugovorom da će film biti distribuiran u 25.000 bioskopa", rekao je Kusturica, napominjući da, poređenja radi, Francuska ima 2.500 bioskopa.

Kusturica je rekao da će film, osim u Kini, biti sniman i u Francuskoj i Italiji, a riječ je o ljubavnoj priči u čijem su središtu dvoje mladih i njihova (ne) moguća veza.

"To je zanimljiva ljubavna pirča o mladom čovjeku koji u Evropi doživi vatreno krštenje. Zaljubljuje se u jednu djevojku, čiji otac pokušava da napravi posao u Marselju. Kada upadne u dugove, zaduži se kod nekog zelenaša. U njegovu kćerku je zaljubljen glavni junak", ispričao je Kusturica.

Pošto otac ne može da vrati dug, dodaje Kusturica, zelenaš mu ponudi da, umjesto novcem, dug otplaćuje vlastitom kćerkom, što otac prihvati, ali se ubije, pa njegova kćerka čini sve što mora, ali je iz čeljusti mafije oslobađa njen mladić.

"To je zanimljiva priča o moralu", istakao je Kusturica, kome će ovo biti njegov deseti igrani film, a ima i dva dokumentarca, od kojih je najpoznatiji film o Maradoni.

Kusturica je u martu i aprilu boravio u Kini, gdje je bio gost na svečanom otvaranju Sedmog filmskog festivala u Pekingu, kada je otkrio da planira da snimi film u Kini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop