• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Srba u Brazilu, nova šansa u četvrtak

Autor mondo.rs

Izabranici Nikole Grbića izgubili na startu završnog turnira Svetske lige. Novu priliku da uđu u polufinale imaće za manje od 24 časa.

 Poraz Srba u Brazilu, nova šansa u četvrtak Izvor: MN PRESS

Za početak - poraz.

Najbolji srpski odbojkaši zaigrali su u Kuritibi na početku Fajnal siksa Svetske lige i na otvorenom stadionu, po niskoj temperaturi, doživeli neuspeh, koji će morati da se brzo izbriše iz pamćenja.

Posle dva časa i sedam minuta igre u Brazilu:

SRBIJA - SAD 1:3 (22:25, 23:25, 25:19, 22:25)

Izabranici Nikole Grbića, aktuelni branioci titule, imaće novu šansu da se plasiraju među najbolje četiri ekipe u četvrtak od 22.40 časova (TV Arena sport), u duelu protiv Francuske, aktuelnog evropskog šampiona.

Srbi će igrati polufinale ako savladaju "trikolore" rezultatom 3:0 ili 3:1.

Nažalost, žaliće srpski odbojkaši zbog večerašnjeg poraza, a možda i više zbog ispuštene šanse u drugom setu, u kojem su imali prednost 23:20 i serijom poena rivala ispustili i to vođstvo i izjednačenje u setovima.

U narednom setu, Grbićevi izabranici produžili su meč za još jedan segment, ali više od toga nisu mogli, jer su Amerikanci ponovo u odlučujućim momentima četvrtog seta bili smireniji. Posebno se istakao Tejlor Sender, koji je u tom delu meča osvojio skoro polovinu poena svog tima.

Amerikanci su počeli učešće na završnom turniru porazom od Francuske, ali su večeras dovoljnom pobedom 3:1 definitivno ušli u polufinale, gde su već svoje mesto izborili Kanađani. Ko će im se pridružiti u borbi za trofej i ček na milion dolara znaćemo sutra, jer je u drugoj grupi u igri i Rusija, kojoj će za prolaz biti potrebna pobeda nad Brazilom 3:0.

IZ SETA U SET:

ČETVRTI SET

22:25
Kraj meča, Amerikanci su blok-autom izborili plasman u polufinale, dok će srpski tim šansu tražiti u četvrtak.


22:24 Dva uzastopna poena srpskih odbojkaša pri meč loptama Amerikanaca. Podraščanin je odservivao as i sačuvao kakvu-takvu nadu.

19:23
Tejlor Sender je apsolutno nezaustavljiv u ovim trenucima. U ovom delu meča postigao je deset poena i doveo SAD nadomak pobede.

16:18
Velika serija Amerikanaca, za vođstvo koje posle blok-auta odlazi na "plus 2".

16:14
Pri Jovovićevom servisu, Srbi izlaze na teren sa dva poena prednosti.

10:8 Džeski staje na "crtu", tri puta odlično serija i "gura" seriju Amerikanaca ka izjednačenju (8:8), posle kojeg Srbi ipak osvajaju dva uzastopna poena.

8:5 Aleksandar Atanasijević svojim 15. poenom povećava prednost našeg tima. Na prvom tehničkom tajm-autu, u ovom setu maksimalnih "plus 3".

TREĆI SET

25:19
Bez većih trzavica, naš tim rutinski je priveo set kraju i u dobrom ritmu dočekao četvrti set. Odlučujući poen postigao je Marko Podraščanin.

16:10 Odličan poen Kovačevića, za velikih "plus 6" srpskog tima na tehničkom tajm-autu.

13:8 Uz već otvorene simpatije domaće publike, Atanasijević i Kovačević "vežu" poene za Srbiju. Najveća prednost našeg tima do sada. Odlična igra u polju srpskih odbojkaša u ovom delu meča.

8:5 Marko Podraščanin u odličnom ritmu u momentima u kojima je pre svega potrebno prebroditi psihološku krizu. Srbi sa lepim vođstvom odlaze na prvi tehnički tajm-aut.

DRUGI SET

23:25
Epilog kakvom se zaista malo ko nadao. Sender je izborio set loptu, a Tomas Džeski je još jednim snažnim servisom "pogurao" Amerikance ka osvajanju još jednog seta.

23:23
Dva poena Amerikanaca, tajm-aut i najlošiji epilog - as u njihovu korist. Vezali su tri poena u veoma teškom trenutku. Grbić traži još jedan tajm-aut.

23:20
Sjajan finiš Atanasijevića, posle dugog napada. Velika šansa da Srbija izjedniači u setovima.

18:17
Jovović! Evo vođstva Srbije!

15:16 Peč poentira, za vođstvo Amerikanaca na tehničkom tajm-autu.

13:13 Snažan napad i Atanasijevićeva tehnika. Potpuno egal set.

10:10 Novo izjednačenje, Ivović!

8:8 Borba! Odličan blok Kovačevića, za egal početak seta!

8:8 Borba! Odličan blok Kovačevića, za egal početak seta!

PRVI SET

22:25
Šteta... Amerikanci nalaze ritam u servisu i osvajaju prvi set.

20:21
Fenomenalni Lisinac! Odličan blok najboljeg poentera (5p) u dosadašnjem toku utakmice i tajm-aut SAD.

19:21 Ne staju srpski odbojkaši! Topi se prednost Amerikanaca i ne pomaže im ni čelendž.

17:20 Evo reakcije našeg tima! Sada su Amerikanci tražili tajm-aut da bi zaustavili naše momke. Atanasijević je servisima očigledno poremetio protivnike.

12:18 Grbić traži još jedan tajm-aut. Kaže igračima "Probajte da vam ne smeta što oni igraju dobro. Već su igrali ovde, osetili su salu..."

12:17 Marko Ivović, MVP finalnog turnira 2016, prekida veliki nalet Amerikanaca.

11:16 Tejlor Sender snažnim servisima pravi razliku. Dva asa, jedan polu-as i razlika sada postaje značajnija u korist rivala.

11:14 Muče srpski odbojkaši na prijemu od starta. Amerikanci uspevaju da nam poremete prijem i prvi put odlaze na tri poena prednosti. Nikola Grbić prvi put traži tajm-aut.

7:8
Minimalna prednost za Amerikance na prvom tehničkom tajm-autu. Podmlađena selekcija SAD za nijansu je bolje ušla u meč, a selektor Grbić u svom stilu - mirno daje instrukcije izabranicima.

Meč je počeo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC