• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Partizan u strašnoj grupi!

Košarkaši Partizana u predstojećoj sezoni Evrokupa igraće protiv Lokomotive iz Krasnodara, Albe, Limoža, Lijetuvos Ritasa i Bilbaoa! Šilobad: "Pred nama je dugo leto, da se pripremimo za sve izazove".

 EVROKUP: Partizan u strašnoj grupi! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posle godine odsustva, srpska košarka ponovo će imati predstavnika u ovom evro-takmičenju. Našu zemlju predstavljaće Partizan, a ABA ligu još i Cedevita i Budućnost, shodno plasmanu iz prethodne sezone.

Partizan se vratio u ovo takmičenje nakon dve sezone odsustva i koeficijentom je svrstan u poslednji "šešir".

Nakon žreba, prve utiske u Barseloni je izneo izvršni direktor KK Partizan, Mlađan Šilobad.

"Rivali u grupi su klubovi koji imaju bogatu tradiciju, dobro poznati široj košarkaškoj javnosti i radujemo se utakmicama protiv njih. Pred nama je dugo leto tokom kojeg nam preostaje da se na svim poljima što bolje pripremimo, kako za izazove u Evropi tako i u domaćim takmičenjima", izjavio je Šilobad. 

24 tima biti svrstana se u četiri grupe, koje će dati 16 učesnika Top 16 faze. Potom će se osam timova kvalifikovati u nokaut fazu, koja će u sve tri runde (četvrtfinale, polufinale i finale) biti odigrana na dve pobede.

SVE GRUPE:

GRUPA A: Uniks Kazanj (Rusija), Darušafaka (Turska), Cedevita (Hrvatska), Fiat Torino (Italija), Morabank Andora La Velja (Španija), Levaloa Metropolitan (Francuska).

GRUPA B: Galatasaraj (Turska), Bajern Minhen (Nemačka), Hapoel Jerusalim (Izrael), Grisin Bon Ređo Emilija (Italija), Lijetkabelis Panevezis (Litvanija), Budućnost (Crna Gora).

GRUPA C: Lokomotiva Kubanj (Rusija), Alba Berlin (Nemačka), Lijetuvos Ritas (Litvanija), Bilbao (Španija), Limož (Francuska), Partizan (Srbija).

GRUPA D: Gran Kanarija (Španija), Zenit St. Peterburg (Rusija), Tofas Bursa (Turska), 
Dolomiti Enerđija Trento (Talija), Ulm (Nemačka), Asvel (Francuska).



Mnogo važnije pitanje od učešća u Evrokupu je kako će izgledati Patizan u novoj sezoni. Otišao je predsednik Nikola Peković (koji se baš i nije mnogo mešao u rad kluba poslednjih meseci), otišao je trener Aleksandar Džikić, a umesto njega dolazi Miroslav "Muta" Nikolić... Odlazi i nekoliko važnih igrača koji su nosili tim, pre svih centri Uroš Luković i Stefan Birčević, ....

Ugovori su istekli Novici Veličkoviću, Adinu Vrabcu i Stefanu Potu, a od ranije je poznato da Vili Hečer neće više nositi crno-beli dres.

Došao je australijski košarkaš Tomas "Tom" Vilson (20, 193), koji igra na poziciji beka, a sudeći prema izjavi predsednika KK Dinamik, Velibora Jojića "njemu će se uskoro pridružiti i trio košarkaša tog kluba". Radi se o Andreji Stevanoviću, Strahinji Gavriloviću i Aleksandru Laziću. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC