• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albijanić za MONDO: Dule dao Musi štivo, mi čekamo

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Draško Albijanić reprezentativac BiH za MONDO govorio o pripremama reprezentacije, Dušku Vujoševiću, Igokei,novom klubu...

 Draško Albijanić reprezentativac BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je na Svetom Martinu gdje se u miru priprema za pretkvalifikacije za Svjetko prvenstvo.

Iza sebe su ostavili priče oko otkaza pojedinih igrača nacionalnom timu. Novi selektor Duško Vujošević sa onim čim raspolaže pokušaće obezbijediti plasman dalje.

Jedan od najiskusnijih u novoj selekciji je centar Draško Albijanić, koji za MONDO raportira kako teku prvi dani priprema.

"Pripreme za sada teku u najboljem redu. Atmosfera je odlična, svi su dosta motivisani. Prija nam ova izolacija na Svetom Martinu. Fokusirani smo samo na trening i dobar rad“, rekao je za naš portal Albijanić,koji je odmoran došao na pripreme, ali ne krije da bi mu još koji dan dobro došao. Ipak profesionalac je ne pada mu teško rad u reprezentaciji.

"Termin priprema jeste malo nezgodan, ali imao sam dovoljno vremena da se odmorim od naporne sezone“.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Duko Vujošević je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.I laici znaju da kod njega se naporno radi bilo u klubu ili reprezentaciji.

"Veliko je zadovoljstvo raditi sa takvim stručnjakom kao što je Duško Vujošević.Dosta se pažnje posvećuje svakom detalju. Nemamo puno vremena do kvalifikacija tako da sve moramo brzo da usvajamo“, kaže Albijanić, koji je sa još jednim stručnjakom iz Crne Gore Duškom Ivanovićem sarađivao u reprezentaciji. Igrao je i na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Francuskoj.

"Obojica su veliki stručnjaci.To su treneri koji ništa ne prepuštaju slučaju.Vodi se pažnja o svakom segmentu u igri. Disciplina i rad su na velikom nivou.Od njih možeš dosta da naučis kako na terenu tako i van njega. Svakom od nas u reprezentaciji rad sa ovim trenerima je dosta pomogao u karijeri“, iskren je Albijanić.

MUSI KNJIGA ZA POČETAK

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dodaje kako Vujošević još nije, kao što je bio slučaj dok je trenirao Partizan, uveo obavezno čitanje knjiga.Odnosno ne svima

"Ha ha nije još svima, ali jutros je Džanan Musa dobio knjigu da čita. Mi ćemo ostali doći na red. Tek je početak priprema“, kaže Albijanić.

U pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo BiH će  od 2. do 19 avgusta igrati utakmice sa Slovačkom, Švedskom i Jermenijom.

 "Ekipa jeste dosta mlada, željna dokazivanja, ima puno talenta. Teško je još bilo šta prognozirati, ali ono što je sigurno je da ćemo na svakoj utakmici dati svoj maksimum“.

ODLAZI IZ IGOKEE

...
Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Prošle i pretprošle sezone Albijanić je sa Igokeom osvajao duplu krunu u BiH. Naredne sezone gledaćemo ga u drugom dresu, ali još se ne zna kojeg tima.

„Ugovor sa Igokeom mi je istekao tako da sam sad slobodan igrač. Čekam pravu ponudu za sljedeću sezonu“, rekao nam je ovaj momak iz Bileće.

Zmajevi će u Hrvatskoj boraviti do narednog utorka, kada se vraćaju u Sarajevo, gdje ih 12. i 13. jula očekuju prve trening utakmice protiv selekcije Bjelorusije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC