• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android i Google će biti debelo kažnjeni u Evropi?

Autor mondo.rs

Prema izvorima agencije Rojters kompanija Google će uskoro biti „pozvana“ da plati još jednu ogromnu kaznu. Ovog puta zbog Android operativnog sistema.

 Android i Google će biti debelo kažnjeni u Evropi? Izvor: MONDO portal

Nakon što je evropsko regulatorno telo naložilo kompaniji Google da mora da plati skoro tri milijarde dolara kaznu zbog nameštanja rezultata pretrage, ista kompanija uskoro bi mogla biti predmet nove kazne - zbog Android operativnog sistema. Prognoze agencije Rojters tj. njenog izvora nisu optimistične i navodi da je kazna izvesna i da će biti veća nego zbog nameštanja rezultate pretrage.

Ovog puta Google bi mogao da plati rekordnu kaznu zbog iskorišćavanja dominantnog položaja na području mobilnih operativnih sistema i primoravanja kompanija koje proizvode telefone da u svoje telefone ugrađuju Google servise, aplikacije i druge stvari, kako bi besplatno dobile Android OS na korišćenje i upotrebu. Proizvođači telefona su ti koji su podneli tužbu pred Evropskim sudom odgovornim za poslovanje i antimonopolske slučajeve, a posebno su istakli to što moraju da ubace Google Chrome i Google Search u svoje uređaje, kako bi imali potpun pristup Play Store uslugama.

Pored toga što bi sud mogao da zatraži rekordno plaćanje penala od kompanije Google, gotovo je izvesno da će, ako do izricanja kazne dođe, Google morati da razdvoji Android i svoje servise u svim telefonima koji se prodaju u EU regionu. Regulatorna tela i Evropska komisija trenutno razmatraju situaciju i odluka bi trebalo da bude doneta do kraja 2017. godine najkasnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS