Zakintos: Puštena dvojica Srba, uz kauciju!

Autor:

Dvojica Srba, koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog turiste Bakarija Hendersona na Zakintosu, puštena su danas iz grčkog pritvora uz kauciju od 5.000 evra, pišu beogradski mediji.

0
A- A A+

List "Kurir" saznaje da će osumnjičeni Nenad J.  i Siniša P. moći da napuste Grčku i da se vrate u Srbiju. Oni će se braniti sa slobode uz plaćenu kauciju od po 5.000 evra.

Istražni sudija je prethodno danas za trojicu Srba, koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu, odredio pritvor od 18 meseci.

U sudu je završeno početno saslušanje četvorici osumnjičenih državljana Srbije.

Istražni sudija na grčkom ostrvu Zakintos odredio je i da jedan od četvorice srpskih državljana koji su danas saslušani ostaje u pritvoru do početka suđenja za učešće u ubistvo američkog turiste.

Četvrti saslušani srpski državljanin dobio je kratko odlaganje procesa i ponovo će svedočiti sutra, prenosi AP.

Agencija navodi da su ova dvojica među devet muškaraca starih između 18 i 34 godine - jednog Grka, sedam Srba i bitanskog državljanina srpskog porekla - koji su 7. jula osumnjičeni za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona, kojeg je na smrt pretukla grupa muškaraca ispred bara u Laganasu na Zakintosu.

Navodi se da je petorici ostalih osumnjičenih, koji su juče imali 12-časovno svedočenje pred sudijom, određen pritvor do početka suđenja.

RTS saznaje da će državljani Srbije kojima je određen pritvor do 18 meseci biti prebačeni u zatvor u gradiću Avlonu, koji se nalazi na oko 50 kilometara od Atine.Neizvesno je kada će početi suđenje jer je potrebno sprovođenje detaljne istrage.

Svi su osumnjičeni za smrt 22-godišnjeg Bakarija Hendersona iz američkog grada Ostin.

Amerikanca je grupa muškaraca 7. jula navodno na smrt pretukla ispred jednog bara u turističkoj oblasti Laganas na Zakintosu.

Ostale vijesti