• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Zagrepčanin odbio Hrvatsku, želi dres BiH!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević već nekoliko mjeseci prati fudbalera škotskog Seltika Jozu Šimunovića, koji je prošao sve selekcije Hrvatske, ali ima želju u budućnosti da obuče dres "zmajeva".

  Baždarević je u izjavi za "Dnevni avaz" potvrdio da je zainteresovan za dvadesetdvogodišnjeg defanzivca Jozu Šimunovića, koji je ponikao u Dinamu iz Zagreba.

"Gledao sam treninge na kojima je Šimunović pokazao zavidan kvalitet. Smatram da bi nam dobro došao u nastavku kvalifikacija, a s njima sam u kontaktu nekoliko mjeseci. To je sve što vam u ovom trenutku prema ovom pitanju mogu kazati", izjavio je Meša sarajevskom listu.

Šimunović je rođen u Zagrebu i prošao je sve mlađe kategorije selekcije Hrvatske (od U14 do U21), ali još nije odigrao nijedan minut za seniore "vatrenih" i upravo je to razlog zbog kojeg želi da promijeni sportsko državljanstvo.

"On je igrač koji nam može pomoći u zadnjoj liniji. Pratio sam ga, dopada mi se i vidjećemo kako će se sve završiti. Ono što me raduje je i činjenica da je i sam Jozo voljan igrati za BiH", dodao je Baždarević.

S obzirom da nije upisao nijedan nastup za A selekciju Hrvatske, prema pravilima Svjetske nogometne federacije (FIFA), a i Evropske (UEFA), Šimunović ima mogućnost da promjeni sportsko državljanstvo.

Sada su na potezu čelnici Fudbalskog saveza BiH, koji trebaju da kod FIFA i UEFA da pokrenu proceduru dobijanja mogućnosti nastupa za "zmajeve", a sve zahvaljujući činjenicu da su mu roditelji porijeklom iz BiH.

Šimunović je 2015. godine iz "modrih" prešao u škotskog šampiona za sumu od sedam miliona evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC