Haos u Grčkoj: Poplave, jaka kiša, 15 stepeni!

Autor:

Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima koji letuju u toj zemlji. Poplave u pojedinim mestima. Temperatura se spustila na 15 stepeni.

0
A- A A+

Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali.

Temperatura u pojedinim mestima bila je oko 15 stepeni.

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija iz mesta Toroni na kojoj se vidi kako je jedan deo grada poplavljen.

Gosti iz Srbije, koji koji su odseli u jednom hotelu na Sitoniji, evakuisani su danas zbog reke koja se izlila i poplavila ceo kraj, piše "Kurir".

Oluja koja je zahvatila Grčku dobila je naziv "Meduza".

Kako kažu, hotelu trenutno ne može da se priđe od vode.

"Pale su velike količine kiše za poslednjih 12 sati na Sitoniji, između Nikitije i Torinija. Na putevima ima i odrona, kamenja i drveća, pa se saobraćaj odvija usporeno. Hotel u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima. U kontaktu smo sa njima, trudimo se da svima pomognemo", rekli su u jednoj turističkoj agenciji.

Izvor: youtube

Temperatura je trenutno najveća u Heraklionu, najvećem gradu Krita, gde je 27 stepeni, a slična temperatura jei u Mitileni na Lezbosu.

U Solunu je 18 stepeni, Larisi 17.

Izvor: youtube

Kako je prenela grčka agencija ANA, oblačno vreme i severni vetar se očekuje i u utorak, a veoma je moguće da će padati i kiša.

Ostale vijesti