Savina rođendanska želja: 10/10!

Autor:

Zlatni "delfin" osvojio je svako prvenstvo na kojem je igrao za Srbiju. U Budimpešti želi da taj niz produži.

Savina rođendanska želja: 10/10! Foto: MN Press

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Dan početka Svetskog prvenstva u vaterpolu bio je poseban za Savu Ranđelovića. Dok su "delfini" i selektor Savić primali pohvale za ubedljiv start, rođeni Nišlija dobijao je i posebne čestitke.

Mladi, a već veoma trofejni reprezentativac Srbije zaigrao je protiv Južne Afrike na svoj 24. rođendan i "proslavio" ga ubedljivom pobedom.

"Bitno je da smo trijumfalno 'otvorili' turnir, bio je slabiji protivnik, ali imali smo težak plivački trening pre toga. Najvažnije je zaista da smo uspešno otvorili turnir i predstoji nam sutrašnji odmor i za dva dana jako bitna utakmica", rekao je Ranđelović u miks zoni posle utakmice.

Uz zahvalnost na čestitkama, Sava je pred novinarima otkrio i svoju rođendansku želju, koju je lako pogoditi.

Momak koji je zaigrao u reprezentaciji 2014. osvojio je zlato na svih DEVET turnira na kojima je igrao za "A" selekciju Srbije.

U svojoj kolekciji ima zbirku  zlatnih medalja Evropskog prvenstva, Svetske lige i Svetskog kupa iz 2014, Svetske lige i Svetskog prvenstva iz 2015, Evropskog prvenstva, Svetske lige i Olimpijskih igara 2016, kao i Svetske lige 2017.

Sada mu je najveća želja da taj niz sa saigračima produži i na postolju bazena "Alfred Hajoš".

"Ovo mi je deseti turnir i nadam se desetom zlatu. To je, naravno, ono što sam poželeo".

Na pitanje da li na startu turnira ekipa oseća umor od napornih treninga, Ranđelović odgovara: "Videćemo kada dođu najjači protivnici".

"Idemo korak po korak. Uvek postoji pritisak kada igramo za svoju zemlju, ali zaista idemo postepeno i mislim da imamo kvalitet za odbranu titule", dodao je Ranđelović.

Ostale vijesti