• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikad više Banjalučana u Borcu m:tel"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometni klub Borac m:tel predstavio je u utorak novog trenera Bojana Unčanina i golmana Bojana Ljubišića, povratnike u "Velikana iz Gospodske", te potvrdio da je aktivirao četvrtu godinu ugovora sa lijevim krilom Markom Ćeranićem.

 RK Borac: Nikad više Banjalučana u klubu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Uprava crveno-plavih je brzo reagovala i angažovala "Borčevu djecu" Bojana Unčanina kao šefa struke na dvije godine i njegovog imenjaka Bojana Ljubišića do kraja sezone na deficitarnu poziciju golmana, a usput i reaktivirala četvrtu godinu ugovora sa perspektivnim Markom Ćeranićem, koji je prethodne sezone zbog povrede, ali i odlukom Đurkovića, često bio u zapećku.

U utorak su u klupskim prostorijama oni i formalno predstavljeni javnosti, iako to barem u Banjaluci i Krajini nije neophodno ljudima koji vole rukomet.

Zato se na početku konferencije za štampu i našalio direktor crveno-plavih Vladimir Branković.

"Nikad više Banjalučana u ekipi Borca m:tel, barem u posljednjih 10-ak godina", izjavio je Branković i potom dao riječ novom treneru Bojanu Unčaninu, čija je kompletna porodica praktično sinonim za nekadašnje klupske uspjehe.

BRAT DEJAN OSTAJE POMOĆNIK?

S obzirom da je Bojanov rođeni brat Dejan Unčanin prethodne sezone bio pomoćnik Đurkoviću, izvjesno je da će nastaviti s radom."Vidjećemo kad se vrati s godišnjeg odmora. Sješćemo i razgovarati", rekao je direktor Branković.

"Hvala rukovodstvu kluba na povjerenju i što sam dobio priliku da se vratim u Borac poslije osam godina. Kao igrač sam proveo lijepih 18 godina, a sada imam čast da mogu da pomognem iskustvom i znanjem u drugoj ulozi. Pokušaću da napravim dobar rezultat sa izmijenjenim timom, biće tu mnogo domaćih igrača i srećan sam zbog toga. Ovi momci će nadam se opravdati povjerenje vjerujem da ćemo zabilježiti dobar rezultat, a to je osvajanje titule i Kupa Bosne i Hercegovine. Sve snage ćemo usmjeriti ka tome", izjavio je Unčanin dodavši da je Borac uvijek izazov, čak i da je radio negdje u inostranstvu.

"Borac je veliki klub, ovdje sam doživio lijepe trenutke, od pionira pa do seniora, i uvijek mi je bio izazov, pa je sada i kao treneru. Znam šta se očekuje, a to su uvijek najveće ambicije. Nekad smo te ambicije ostvarili, nekad nismo, ali to je normalno u sportu. Najbitnije da težimo ka najvišim ciljevima".
Prema njegovim riječima, od šampionske ekipe iz prethodne sezone otišlo je šest-sedam igrača, a došla četvorica novih.

"Tu su trenutno četiri nova imena - Ljubišić, Nemanja Bezbradica, Dean Šešić je vraćen iz Prijedora, te Marko Komljenović iz sarajevske Bosne. U pregovorima smo sa još nekoliko igrača, vjerujem da ćemo uspjeti da ih dovedemo pred početak priprema narednog utorka. Nadam se da ćemo startovati kompletni i da će momci koji prošle godine nisu imali veliku minutažu, ove sezone da zablistaju. Uglavnom, od kompletnog tima koji će biti u pogonu, njih 15 će biti iz Banjaluke. Odavno nismo imali ovakvu situaciju, ali uvjeren sam da ćemo napraviti dobru cjelinu", dodao je Unčanin i podvukao da će i nekoliko juniora crveno-plavih biti uvršteno u prvi tim i proći pripreme sa šampionima BiH.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Unčanin je dodao da je što se tiče pojačanja u ovom trenutku prioritet pozicija pivotmena.

"Pokušavamo da nađemo pivota iz BiH, ali trenutno je deficitarna situacija. Međutim, nismo voljni da angažujemo nekog sa strane. Ipak, vjerujem da će i taj problem biti uspješno riješen kako bi Đorđe Ćelić imao pristojnog partnera na toj poziciji pošto jedan igrač ne može da iznese cijelu sezonu".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

TREĆI GOLMAN

Uz Bojana Ljubišića i Armana Beširevića, Banjalučani su angažovali i trećeg golmana Slađana Subotića, koji je u ponedjeljak potpisao ugovor sa crveno-plavima. Branio je u Derventi, a prethodne sezone u Cazinu. "Riječ je o mladom i vrlo perspektivnom čuvaru mreže", rekao je direktor Borca m:tel Vladimir Branković.

Ljubišić, nekadašnji reprezentativac BiH, koji je proteklih godina branio za izraelske ASA i Ramat Hašaron, a u karijeri je nosio dres Crvene zvezde i portugalske Benfike, veoma emotivni je komentarisao povratak u Borac m:tel.

"Vraćam se u matični klub, u kojem sam stvorio ime i zbog kojeg sam dobio priliku da napredujem i igram u inostranstvu. Na poziv direktora (Branković), malo su mi se probudili 'leptirići u stomaku', pa smo se brzo dogovorili. Mene je privuklo što se oslanjamo na mlađe snage i domaće igrače što sam oduvijek podržavao. Svi Borčevi uspjesi u Evropi su vezani za banjalučke igrače, pa se nadam uspješnoj sezoni. Borac uvijek ide na trofeje, to se podrazumijeva", istakao je Ljubišić.

Lijevo krilo crveno-plavih Marko Ćeranić potvrdio je da je aktivirao četvrtu godinu ugovora i izrazio nadu da će nova sezona biti uspješna za Borac kao i prethodne.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Pripreme za narednu sezonu počeće 25. jula, a planirano je da Borac do početka sezone odigra najmanje osam prijateljskih utakmica (četiri na TV turniru šampiona u Doboju i četiri do starta Premijer lige BiH - dvije u Banjaluci, a dvije u gostima).

"Drago mi je čuti da se ekipa oslanja na banjalučke rukometaše, ipak je timski duh ono što osvaja trofeje, a lakše ga je stvoriti kad su igrači sa istog podneblja. Nadam se da ćemo ponoviti uspjeh od prethodne sezone, uz dodatak pehara Kupa BiH", izjavio je Ćeranić i dodao da se potpuno sanirao od povrede čak u dobrom dijelu prethodne sezone.

"Bio sam spreman i prethodne sezone, ali što nisam igrao, to su neke druge stvari. Nadam se da ću predstojeće sezone pokazati zbog čega sam ovdje u Borcu".

Tagovi

Komentari 16

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

123

Srecno BORCEVCI!!! Jedva cekam pocetak sezone, jer cete sigurno ostaviti srce na terenu za crveno-plave boje! Aj Borac!!!

Suncokret

@123 Koji si ti prevrtač?!Prošle sezone si podržavao politiku uprave koja je bila skroz pogrešna,a sad kao u redu je!!!

123

@123 Prosle godine kao i ove podrzavao sam IGRACE, KLUB I SVOJ BORAC KAO JEDNU CJELINU! U politiku uprave se nikad nisam petljao, jer ja sam, znate NAVIJAC, LJUBITELJ, SIMPATIZER... nazovite kako hocete ako uopste razumijete znacenje navedenih pojmova! Jedino sam naglasavao da rad prethodnih uprava nije bio nista bolji od ove, stojim iza toga da je bio cak i gori, jer godine su trebale da se napravi ovoliki dug, da se sroza klub do dna na kojem je bio 2014. god. Napomenucu, od 4 titule PL koje Borac ima, DVIJE SU OSVOJENE OD 2014. O cemu dalje imamo da pricamo...

Povratak u buducnost

Jedina istina je da si vratio Borac 10 godina u nazad

Delorean

@Povratak u buducnost Kad vec tako nesto mudro napises, onda to i pojasni da znamo i mi ostali.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC