• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je propao Boris Beker

Autor mondo.rs

Skupi razvodi, pogrešni poslovni potezi i život na visokoj nozi - "selebriti status" uništio tenisku legendu!

Nemačka štampa otkriva kako je bivši Noletov trener, proslavljeni teniser Boris Beker, došao do finansijske propasti koja je iznenadila javnost.

"Špigl" se poziva na dokumentaciju koju je obezbedio "Football leaks", sajt nalik "Vikiliksu" koji objavljuje poverljive informacije o poznatim ličnostima iz sveta sporta.

Londonski sud je u junu proglasio Bekerov bankrot, jer dve godine nije vratio kredit jednoj britanskoj banci. Prema pisanju britanskog "Telegrafa", banka "Arbutnot Latam" tužila je Bekera koji nije vratio kredit od čak 3,5 miliona evra!

Iz inata: Glumac ide u zatvor jer neće da plati kaznu

Nemačku, ali i ostatak sveta, ta vest je šokirala, pa je "Bildov" kolumnista Franc Jozef Vagner napisao da je gledanje Bekerove propasti "bolno za gledanje i pisanje", i nazvao njegov život "uništenom bajkom".

#tbt #1984 #kooyongtennisclub @ausopen

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

"Čovek kojeg su poljubili bogovi sada živi na visokoj nozi, iako za to nema mogućnosti, njegovo nekada mladoliko lice je naduveno, i gledamo čoveka kojeg je uništio 'selebriti' status," napisao je on.

Bekerovi automobili
Izvor: YouTube

A onda, prošle nedelje, oglasio se nekadašnji poslovni partner i zahtevao da mu Beker vrati astronomsku sumu novca.

"U svetlu odluke londonskog suda, mislim da je neophodno da na svaki mogući način povratim novac koji sam pozajmio Borisu za zajednički poslovni projekat," rekao je Hans-Diter Kleven, i naveo da mu Beker "dođe" čak 36,5 miliona evra.

Glumicu ojadio menadžer

Čak ni advokat koji ga je branio pred sudom u Londonu nije stao na Bekerovu stranu – Džon Brigs izjavio je da njegov klijent "nije baš sofisticiran pojedinac kada su u pitanju finansije".

Beker o Noletu: Pod hitno nađi novog trenera!

"Špigl" se poziva na "Football leaks" dokumente u kojima se navodi da je Beker investirao u industriju gasa i nafte u Nigeriji, ali i da se pozicionirao na javnoj sceni kao neko ko može omogućiti pojedincima pristup moćnicima ili pomoć oko poslovnih projekata.

My Saturday ride...#maserati

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Među njegovim "vezama" su, navodi "Špigl", brojne osobe koje nemaju veze sa svetom sporta, kao što su afričke vođe ili indijski magnat industrije čelika Laksmi Mital.

Sumnjive investicije u Nigeriji, ali i drugi propali poslovni projekti, došli su Bekeru glave, navodi taj list. Zbog toga se nekadašnji teniser okrenuo maltene lobiranju, što otkrivaju poverljive e-mail poruke.

"Gospodin Beker je neko ko može da nam otvori željena vrata u određenim krugovima" – ovako je Beker opisan u prepisci indijskog milijardera i svojevremenog predsednika Gane, Džona Mahame.

Thank U Mr. President #badenbaden

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Problemi nisu počeli tada, već mnogo ranije, podseća nemački list.

"Nevolje sa porezom, propali poslovni projekti i skupi razvodi izvor su finansijskih nedaća sportiste kojem se svojevremeno divio ceo svet," navodi "Špigl".

Od supruge, manekenke Barbare Feltus, razveo se nakon skandala oko preljube sa ruskom manekenkom Anđelom Ermakovom. Razvod para, koji ga je koštao 20 miliona evra, starateljstva nad sinovima i stana u Majamiju, prenošen je uživo na nemačkoj televiziji. Dodatnih par miliona "keširao" je Ermakovoj, koja mu je rodila vanbračno dete.

Razlazi Bekera
Izvor: YouTube

Pre 15 godina, nemačke vlasti su ga optužile za utaju oko dva miliona evra poreza, jer je tvrdio da živi u Monaku, a sve vreme živeo u Nemačkoj. Pokušali su da ga zatvore, ali se izvukao uz novčanu i uslovnu kaznu. Taj skandal je Beker nazvao udarcem koji mu je uništio karijeru.

Beker: Svlačionica uvek zna sve

Sportski portal, organski restoran, planirani poslovno-stambeni soliter u Dubaiju koji bi nosio njegovo ime, sve su to projekti koje je Beker započeo, ali nije završio ili su se završili neslavno.

Love playing poker ...@partypoker @pokerroomkings #rozvadov

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Pre samo pet godina, neizmirene finansijske obaveze prema preduzimačima koštale su ga imanja u Španiji, kompleksa koji obuhvata luksuznu vilu, terene za tenis i košarku, bazen i voćnjak.

Good to catch up with @djokernole @rolandgarros

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

A sam Beker? Za "Zidojče cajtung" je izjavio da uopšte nije bankrotirao, i da može da namiri sve svoje finansijske obaveze.

"U mojoj je prirodi da budem borac. Ako nešto cenim kod sebe, to je odsustvo cinizma ili sarkazma. Ja sam osoba koja potvrđuje život i niko mi to ne može oduzeti," rekao je on.

#word

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC