• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US Open: Đoković je prijavljen...

Autor mondo.rs

Iako do početka poslednjeg grend slema ima još 40 dana, najbolji srpski teniser, uprkos povredi, nije otkazao učešće. Na spisku i Endi Marej, koji ima problem sa kukom

Novak Đoković predao je meč četvrtfinala Vimbldona Tomašu Berdihu zbog povrede lakta, a potom najavio da ga očekuje duža pauza kako bi sanirao nezgodan i bolan problem, koji ga muči već duže vreme.

Američka turneja koja sledi je pod znakom pitanja, ali Novak Đoković nije otkazao nastup na poslednjem grend slemu sezone, US Openu.

Njegovo ime nalazi se na preliminarnom spisku učesnika ovogodišnjeg turnira u Njujorku, koji će se igrati od 28. avgusta do 10. septembra.

Iako su prijave automatske na osnovu plasmana, ohrabrujuće je to što Đoković nije otkazao nastup.

On je 2011. i 2015. osvajao trofej na US Openu, a ove sezone brani 1.200 ATP bodova, budući da je prošlog septembra igrao finale, u kojem ga je savladao Sten Vavrinka.

Osim Đokovića na listi učesnika nalazi se i prvi reket sveta Endi Marej, koji takođe ima ozbiljne zdravstvene probleme, a koji bi u Njujorku trebalo da brani 360 bodova. Škot muku muči sa povredom kuka i posle predaje krune na Vimbldonu u četvrtfinalu odleteo je u Švajcarsku, kako bi obavio detaljne preglede i sa stručnjacima se konsultovao šta mu je činiti u narednom periodu.

Osim Đokovića i Mareja na listi učesnika ovogodišnjeg US Opena su i igrači koji su već osvajali trofeje u Njujorku: Rodžer Federer, Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Marin Čilić, Huan Martin del Potro, kao i pet tenisera koji će koristiti zaštićeni renking.

Kada je reč o srpskim teniserima pravo nastupa imaju Viktor Troicki, Janko Tisparević i Dušan Lajović, dok će Laslo Đere najverovatnije mesto u glavnom žrebu morati da traži kroz kvalifikacije.

Kod dama u konkurenciji za novi pehar biće bivše šampionke US Opena Angelik Kerber, Venus Vilijams, Sem Stosur i Svetlana Kuznjecova, kao i osvajačice drugih grend slemova poput Garbinje Muguruze, Petre Kvitove, Frančeske Skijavone, Viktorije Azarenke i Jelene Ostapenko. Jedino je potvrđeno da neće nastupati Serena Vilijams, koja je na trudničkom bolovanju.

Od srpskih teniserki pravo direktnog nastupa imaju Jelena Janković i Aleksandra Krunić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC