• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Zvezda da prođe Spartu?

Autor mondo.rs

Vladan Milojević je našao kombinaciju koja deluje dosta dobro, ali da li je to i dovoljno za nastavak evropskog puta crveno-belih? Kažite nam u anketi šta vi mislite?

 Crvena zvezda Sparta Prag Liga Evrope 2017 Izvor: MN PRESS

Skica deluje solidno, a kakav će biti konačan crtež Vladana Milojevića videćemo tek krajem avgusta kada se završi prelazni rok i uigraju svi koji su ovog leta stigli u Crvenu zvezdu ili će tek stići (Borjan, Rodić, Radonjić...).

Mnogo toga biće jasnije posle prvog ovosezonskog "večitog derbija", 26. ili 27. avgusta na stadionu Rajko Mitić, ali već narednog četvrtka crveno-beli imaće izuzetno važan ispit za samopouzdanje u uvodnim utakmicama takmičarske 2017/18. godine.

Posle uspešnog zagrevanja sa malteškom Florijanom (3:0 i 3:3), igrači srpskog vicešampiona sigurno su prebrodili i narednu evropsku prepreku - kazahstanski Irtiš iz Pavlodara (1:1, 2:0), iako su se mnogi navijači Zvezde pribojavali tog dvomeča, "opečeni" ne tako davnom eliminacijom od Kairata.

I u dalekom Pavlodaru i u Beogradu, ekipa Vladana Milojevića pokazala se kao kvalitetnija i bolja od rivala, međutim, veliko je pitanje da li je ono što crveno-beli trenutno mogu dovoljno za pozitivan ishod dvomeča sa Spartom iz Praga u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uspeo je Vladan Milojević da probudi borbenost u ekipi, čak i kod Gelora Kange koji je posle dugo vremena u četvrtak na terenu delovao izuzetno raspoloženo i motivisano. Još jednu partiju za pohvalu prikazao je "novajlija" Branko Jovičić, asistent kod drugog gola, a na neke ranije igre, kojima je postao omiljen kod mnogih navijača, podsetio je Mičel Donald. Ričmond Boaći i Slavoljub Srnić bili su vrlo uporni, na šta su do sada već navikli Zvezdine pristalice, a defanzivci Anđelković, Le Talek, Savić i Stojković, uz golmana Manojlovića, nisu imali previše posla jer se retko dešavalo da igrači Irtiša stignu pred kazneni prostor domaćina.

Jedini od kojeg se očekivalo mnogo više bio je Brazilac Rikardinjo, koji nikako da zaigra na očekivanom nivou. Pričao je trener Milojević u najavi utakmice da je pojedinim igračima treba više vremena da se adaptiraju na novu sredinu i istakao da njega najviše zanima karakter, a ako je tako, moraće bivši član moldavskog Šerifa mnogo, mnogo više da se potrudi. Jeste u par navrata tokom drugog poluvremena demonstrirao tehniku i kreativnost svojstvenu brazilskim fudbalerima, ali isto tako nije iskoristio povoljnu situaciju kada je imao "jedan na jedan" sa protivničkim bekom u prvom delu igre, što se od skupo plaćenog pojačanja u Crvenoj zvezdi i te kako očekuje da lagano reši...

Neće biti iznenađenje ukoliko stručni štab narednog četvrtka protiv Sparte u Beogradu reši da odmori Brazilca i ostavljanjem na klupi pokuša da ga malo rastereti pritiska, a umesto njega zaigra Aleksandar Pešić, koji je u finišu utakmice sa Irtišom i bio na terenu zajedno sa Boaćijem.

Videćemo šta će Vladan Milojević i njegovi saradnici smisliti do narednog evropskog izazova, protiv slavnog češkog kluba koji je u ovu sezonu ušao sa ogromnim ambicijama i oko 10 miliona evra uloženih u pojačanja, među kojima je i doskorašnji član crveno-belih Srđan Plavšić.

Vremena za dodatno uigravanje igrača koji se očekuju da narednih dana zaduže Zvezdin dres - golman Milan Borjan, levi bek Milan Rodić i levo krilo Nemanja Radonjić - nema mnogo, tako da je teško poverovati da će se sastav tima previše menjati, osim što će Slavoljub Srnić propustiti meč zbog tri žuta kartona i već pomenute moguće "rokade" Rikardinjo - Pešić.

Generalnu probu za Spartu, Crvena zvezda će imati u nedelju na svom stadionu protiv Radničkog iz Niša u prvom kolu Superlige (19 časova, TV Arena Sport).

Šta vi mislite...

Anketa

Može li Crvena zvezda da prođe Spartu?

  • Može

    56.45% (70)

  • Ne može

    36.29% (45)

  • Može da pobedi jednu utakmicu, ali ne i da prođe

    7.26% (9)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC