• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Rodić: Evo zašto sam izabrao Crvenu zvezdu

Autor mondo.rs

Momak iz Drvara oprostio se od navijača i Samare i obrazložio im zbog čega je prihvatio poziv iz Beograda.

"Milan Rodić u Crvenoj zvezdi" je nekoliko godina stara najava transfera, koja se dogodila tek – danas!

Jutro posle plasmana u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli dobili su pojačanje na poziciji levog beka, definitivno.

Kapitenu Dušanu Anđelkoviću konkurenciju će praviti dojučerašnji fudbaler Krila Sovjetov, koji je pred povratak u Srbiju objasnio navijačima tog kluba zbog čega je prihvatio poziv Crvene zvezde.

"Pre oko mesec dana pojavila se ova opcija, ali sam želeo da sačekam da vidim da li će sve biti dobro i za mene i za klub. Sada, kada smo se dogovorili oko svega, vreme je da napustim Samaru", rekao je 26-godišnji momak iz Drvara.

Rodić je pre četiri godine prešao iz OFK Beograda u Zenit iz Sankt Peterburga, ali tamo nije dobio pravu šansu. Odigrao je samo pet mečeva za prvi tim i bio slat na pozajmice u Nižnji Novgorod (2013/14) i Zenit 2 (2015), sve dok pre dve godine nije potpisao za Krila Sovjetov gde se u potpunosti vratio u formu.

Zbog čega odlazite u Crvenu zvezdu, pitali su ga.

"To je veliki klub, koji će se boriti za titulu prvaka i plasman u Ligu Evrope. Mogu da napredujem tamo mnogo. Na kraju, konačno ću biti zajedno sa porodicom. Posle pet godina u Rusiji, mnogo mi nedostaju moji najbliži", objasnio je Rodić, koji je potom rekao da je tužan što napušta Samaru, jer mu je tu bilo lepo.

"Sve je bilo odlično ovde, ali vreme je da odem dalje".

Na konstataciju da su srpski fudbaleri uvek srdačni u odnosu sa navijačima i da brzo postanu miljenici publike, Rodić je rekao…

"Hvala i njima na podršci. Sada navijači moraju da podrže tim i sigurno će ekipa vratiti u Premijer ligu Rusije. Takođe, mogu da kažem da ovo nije naš poslednji susret. Videćemo se još", poručio je Rodić pred povratak u Beograd, a nedugo posle njegovih izjava transfer je potvrđen i na sajtu FK Crvena zvezda, uz dodatak da je ugovor potpisan na tri godine.

Nezvanično, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić i njegov prvi saradnik, sportski direktor Mitar Mrkela, izdvojili su oko 250.000 evra za Rodićev potpis s obzirom na to da mu je ugovor sa ruskim drugoligašem isticao narednog leta.

Izvesno je da će on biti licenciran za mečeve sa Spartom iz Praga, narednog četvrtka u Beogradu i potom za sedam dana u Češkoj, baš kao i napadač Nemanja Radonjić, ali je pitanje da li će sve biti obavljeno na vreme u slučaju novog golmana crveno-belih, Milana Borjana, s kojim se pregovori obavljaju – mejlovima.

Borjan, reprezentativac Kanade, trenutno se nalazi u Sjedinjenim Državama i pitanje je hoće li trener Milojević moći da računa na njega za naredni evro-ispit.

Pojačanja Crvene zvezde, leto 2017:

Aleksandar Pešić (25, napad, Tuluz) 750.000
Branko Jovičić (24, sredina, Amkar) 500.000
Milan Rodić (26, odbrana, Krila Sovjetov) 250.000
Marko Gobeljić (24, odbrana, Napredak) 100.000
Vujadin Savić (27, odbrana, Šerif) –
ZeMarkos (19, odbrana, Paranense) –
Rikardinjo (27, sredina, Šerif) –
Filip Stojković (24, odbrana, Minhen) –
Ričmond Boaći (24, napad, Latina) –
Milan Borjan (29, golman, Ludogorec) –
Damjan Gojkov (19, krilo, OFK Beograd) –
Nemanja Radonjić (21, napad, Roma) –
Srđan Babić (21, odbrana, Sosijedad) pozajmica

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC