Cijene udžbenika od 90 do 145,50 KM

Autor:

Pogledajte cijene udžbenika za osnovnu školu u Republici Srpskoj

0
A- A A+
knjige, udžbenici Foto: MONDO/Dušan Volaš

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske i ove godine nastojao je da na vrijeme obezbijedi udžbenike za osnovnu i srednju školu, a u toku je štampanje udžbenika koji će u narednom periodu biti dostupni u knjižarama, saopšteno je iz Zavoda.

Cijene udžbenika za osnovnu školu i ovu godinu ostaju nepromijenjene tako da cijena udžbenika sa spiska obaveznih za treći razred iznosi 90 KM, četvrti 97,50 KM, peti 88 KM, šesti 135 KM, sedmi 128,50 KM, osmi 156,50 KM i deveti razred 145,50 KM.

Cijene udžbeničkih kompleta date su bez udžbenika drugog stranog jezika, koji se u Republici Srpskoj izučava od šestog razreda.

Za drugi razred osnovne škole od ove školske godine novi udžbenici su Priroda i društvo 2 i Radna sveska za prirodu i društvo 2, Likovna kultura 2, a za treći razred Čitanka 3, Srpski jezik i jezička kultura 3, Priroda i društvo 3 i Radna sveska za prirodu i društvo 3.

Za četvrti razred novi su Čitanka 4, Srpski jezik i jezička kultura 4, Priroda i društvo 4 i Radna sveska za prirodu i društvo 4, za peti razred Čitanka 5, Srpski jezik i jezička kultura 5, Poznavanje društva 5, dok je za šesti razred nova Čitanka 6.

Od ove školske godine u upotrebi će biti i novi udžbenici za gimnaziju: Biologija za prvi razred gimnazije, Fizika za prvi razred gimnazije društveno-jezičkog smjera, Fizika za drugi razred gimnazije društveno-jezičkog smjera, Računarstvo i informatika za drugi razred gimnazije, Istorija za treći razred gimnazije, Biologija za četvrti razred gimnazije opšteg i prirodno-matematičkog smjera te Komunikacija u savremenom društvu za četvrti razred gimnazije računarskog smjera.

Za srednje stručne i tehničke škole u upotrebi će biti Pčelarstvo za četvrti razred poljoprivredne škole

Iz Zavoda podsjećaju da su još neki udžbenici za srednju školu u proceduri odobravanja.

Ostale vijesti