• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan kreće u odbranu krune, Đukić video Zvezdu

Autor mondo.rs

"Gledao sam sinoć drugo poluvreme Zvezdine utakmice...", rekao je Miroslav Đukić dan pred 1. kolo Superlige i više puta naglasio da crno-beli igraju sa Mačvom, ne sa Olimpijakosom. Bar ne još.

 Partizan Mačva najava Izvor: MN PRESS

Najveći izazov za fudbalere Partizana u subotu uveče biće da - ne misle na Olimpijakos!

Toga je svestan i njihov trener, Miroslav Đukić, koji je na opasnosti koje nosi nedovoljna koncentracija pred meč 1. kola Superlige 2017/18, sa Mačvom, pokušao više puta da upozori ovog petka nešto pre podneva na prvoj od mnogih "press" konferencija na putu ka odbrani titule.

"Mi zaista ne treba da razmišljamo o Olimpijakosu, nama je protivnik Mačva. O Olimpijakosu ćemo razmišljati posle Mačve. Olimpijakos je daleko, nama je rival Mačva", rekao je Đukić na konferenciji za novinare i dodao:

"Počinjemo Superligu, počinjemo odbranu titule protiv Mačve. Biće to težak protivnik, ekipa koja dve-tri godine igra sa istom filozofijom, uigrani su i znaju šta hoće. Treba ozbiljno da uđemo u takmičenje, da počnemo dobro odbranu titule, da pokažemo svoje ambicije i želje".

Đukić je najavio da će u ekipi biti promena u odnosu na meč sa ekipom Budućnosti, kao i da će najnovije pojačanje, Sejduba Suma, meč početi sa klupe.

Fudbaleri Partizana u subotu od 19 časova dočekuju novajliju u ligi, ekipu Mačve, samo tri dana pre nego što će na isto mesto istrčati fudbaleri Olimpijakosa u prvom od dva meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Kod Mačve se vidi kontinuitet u radu, vidi se da taktički dobro stoje na terenu, to je čvrsta, homogena ekipa... Mačva ima sve šanse da odigra dobru ligu, mislim da neće biti ekipa koja će biti samo jednu godinu u Superligi. To je ekipa koja zna šta radi i šta hoće i mislim da treba da je najozbiljnije shvatimo", rekao je Đukić.

"Oni su ekipa koja svoj stil bazira na čvrstini, na defanzivnoj sigurnosti i iz toga će tražiti brze kontranapade. Nisu ekipa koja se bori da vodi utakmicu, da ima loptu, već ekipa koja će iz dobre defanzive pokušati da nas ugrozi", dodao je trener koji se ovog leta, posle deset godina, vratio na klupu Partizana i u srpski fudbal.

Anketa

Ko će biti šampion Srbije u fudbalu?

  • Partizan

    42.5% (17)

  • Crvena zvezda

    55% (22)

  • Vojvodina

    0% (0)

  • Čukarički

    0% (0)

  • Mladost

    0% (0)

  • Voždovac

    2.5% (1)

  • Neko drugi

    0% (0)



Upitan šta misli o sistemu takmičenja, odnosno o podeli bodova, on je naveo da nije za to.

"Prošle sezone nam je pomoglo, ali ja nisam za to. Ono što ste stekli tokom lige ne treba da vam se prepolovljava".

Mnogo toga promenilo se u odnosu na njegov prethodni boravak u Humskoj, ali jedna stvar nije - rivalstvo sa Crvenom zvezdom.

"Gledao sam sinoć drugo poluvreme Zvezdine utakmice... Zvezda je naš najveći rival, ali tu su i Vojvodina, Čukarički, Voždovac je takođe ozbiljna ekipa... Neće biti lako, ima tu dosta dobrih ekipa. Utakmica protiv Budućnosti nam je dobro došla da shvatimo da nema lakih protivnika", rekao je Đukić, koji je rođen u Šapcu 1966. godine i koji je profesionalnim fudbalom počeo da se bavi upravo u Mačvi, davne 1986. godine.

Biće zanimljivo videti koju će postavi Đukić izvesti za duel sa Šapčanima, s ozbirom na to da neće biti mnogo vremena za oporavak za sudar sa Grcima. Dan ranije, u četvrtak, Uroš Đurđević se oženio uz prisustvo nekolicine prvotimaca, a večito nezadovoljni Leonardo najavio da će uskoro, definitivno, napustiti Partizan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC