• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ostajem, trener je tu, tim je interesantan!

Autor mondo.rs

Prvi čovek Crvene zvezde predstavio je novi stručni štab, rekao da nije otišao jer bi to bila "pobeda čaršije" i poručio navijačima da će u sezoni 2017/18 gledati - interesantan tim.

 Čović: Ostajem, trener je tu, tim je interesantan! Izvor: MONDO

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, zakazao je za petak u 12 časova konferenciju za medije na kojoj je potvrdio informaciju da će naslednik Dejana Radonjića biti dosadašnji trener FMP Železnika, Dušan Alimpijević (31).

Pre toga, prvi čovek košarkaške sekcije crveno-belih osuo je paljbu po mnogima i konstatovao da će Radonjiću vrata kluba uvek biti otvorena.

"Ali, po sistemu", naglasio je Čović.

Evo nekih njegovih izjava, sa konferencije za medije koja je trajala tačno 90 minuta i na kojoj su se teme smenjivale jedna za drugom.

"Žao mi je što smo se rastali sa Dejom, ali nećemo da kukamo. Želeli smo da nastavimo saradnju, to se nije dogodilo, završili smo jedan period i sad počinje drugi. I on je podigao vrednost radeći u Zvezdi. Vrata kluba su mu uvek otvorena, ali po sistemu".

O uslovima koje Radonjić nije prihvatio...

"To treba pitati njega, on se opredelio da ode. Nije ništa tražio, samo je odbio to što smo mu ponudili. Rekao mi je da ima takav osećaj još od one pogrešne konferencije za novinare. Moram priznati da smo očekivali i širu podršku društvene zajednice".

/ČOVIĆ: PITAJTE VUČIĆA, POMAGAO JE DO SADA/

"Znamo šta se od Zvezde očekuje i šta su ciljevi. Pobede su ovde normalna stvar i mi ćemo u tom pravcu i razmišljati", rekao je novi trener, Alimpijević, dok se njegov asistent, legendarni košarkaš crveno-belih, Topić, nadovezao rečima:

"Učinjena mi je velika čast šansom da se vratim u klub za koji sam emotivno vezan. Uspostavljen je sistem u kome se tačno zna ko šta radi. Zato će nam biti olakšan posao, iako smo mladi i neiskusni".

"Posle dugog razmišljanja i brojnih analiza, naše opredeljenje je da prvi trener Crvene zvezde bude Dušan Alimpijević, prvi pomoćnik će mu biti Milenko Topić, a drugi Slobodan Ljubotina".

"Mlad je, pa šta? Neću da uzmem nekog od 75 godina, da mu plaćam posebno zdravstveno osiguranje. Neiskusan? Braniću ga i grudima i rukama i leđima, kao što sam branio i stajao i iza Radonjića".


"Rekao sam već da ćemo ići dalje sa hrabrim rešenjima i početi novi ciklus. Pre šest godina smo pošli ni iz čega, šta god da smo uradili, to bi bio plus. Sada smo podigli letvicu i verujemo da novi stručni štab može da iznese planove kluba. Oni nisu pripravnici".

O brojnim odlascima igrača...

"Kuzmić i Gudurić su jedini koji su otišli van plana. Kuzmić je imao ugovor na 375.000 evra, otišao je u Real za 300.000. Gudurićev transfer je milion evra i 20 odsto od narednog transfera. Primaće 400.000 evra u Fenerbahčeu, dok je u Zvezdi imao manje od 100.000. Nemam pravo da nekome stajem na životni put".

"Kuzmic mislim da je pogrešio, jer postoji opasnost da mu se ponovi Panatinaikos. A, Zvezda nema luksuz da dva puta vraća u zivot jednog igrača".

"Skidanje FIBA zabrane na transfere očekujemo do kraja jula. Ostala je još jedna rata prema NBA igraču Mekelu".

"Aleksandar Aranitović u Partizanu? Može, ako ga razmenimo za Vanju Marinkovića. Onda može. Svi ostali igrači... Bjelica, Dangubić... sigurno ostaju".

"Imaćemo interesantan tim".

"Fajnal for ne bih mogao da vam garantujem ni sa budžetom od 20, 30, 50 miliona evra".

"Dosadašnje rezultate smo pravili sa najmanjim budžetom u Evroligi. Finansijski smo na 40. mestu u Evropi, ne među 16".

"Ciljevi se znaju: ABA liga, domaće prvenstvo i Kup. U Evroligi... koliko možemo".

"Redovni smo osvajači ABA lige i učesnici Evrolige. Prošle sezone smo kao jedini srpski klub učestvovali u novom formatu Evrolige".

"Dok sam ja u klubu neće nam tim sastavljati ni mediji, ni čaršija, ni Banović Strahinja (mislio je na beogradsku ulicu Strahinjića bana, poznatu po velikom broju kafe barova - prim. aut.)", rekao je Čović pre nego što je pogrdnim imenima nazvao određene ljude kojima nije pominjao imena, već aludirao na to o kome se radi.

"Pre nekih šest sezona klub je imao samo ime i grb, prošli smo mnogo toga, i napravili najbolje rezultate u istoriji".

"Zvezda je za šest godina promenila malo trenera - Pešića, Lazića, Vukoičića i Radonjića, koji je bio u klubu četiri godine i nekoliko meseci. Došao je kao relativno mlad trener, bez iskustva u Evroligi. Setite se kakvog je bilo pljuvanja posle poraza od Metalca, u Laktašima, od Uniksa..."

"Konstantno smo rasli, ali sve jednom mora da se završi. Bilo je predloga da produžimo ugovor na godinu, dve, tri, ali to se nije dogodilo. Ulazimo u novi period".

"Bilo je i predloga da odem, ali shvatili smo da bi to bila pobeda čaršije i da ništa ne bismo uradili. Napunili smo se novom energijom, idemo dalje, imamo iste ciljeve".

Navijači očekuju da napravite još jaču Zvezdu, da li je u tom smislu Alimpijević rizičan potez?

"I ja očekujem da budem kosmonaut, ali nešto ne ide", rekao je Čović, a nadovezao se Alimpijević.

Izvor: MONDO/I. Bogunović


"Postoji jasna vizija ko bi trebalo da dođe iz FMP, ali ne bih licitirao time dok ne definišemo širu sliku vezano za pojačanja".

"Ništa se nije desilo preko noći, predsednik i ja smo dugo razgovarali o tome. Ovo je hrabar potez kluba, ali hrabar i sa moje strane, kao trenera koji je spreman da napravi iskorak".

"Prioritet nam je potraga za domaćim igračima, koji su prethodnih sezona činili bazu uspeha. To u ovom trenutku jeste problem".

Stil igre koji gaji?

"Prepoznatljiv sam po čvrstoj odbrani i to neće smeti da se dovodi u pitanje. Naravno, ne možemo da se oslonimo samo na odbranu...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC