• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi na "Koševu": Ko će se sladiti na startu?

Autor mondo.ba

Početak nove premijerligaške sezone donosi nam veliki derbi na najvećem bh. stadionu, gdje će Sarajevo ugostiti aktuelnog šampiona, Zrinjski iz Mostara.

 Sarajevo Zrinjski Premijer liga BiH 2017 najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvenstvenu trku za bodove na "Koševu" će započeti dva tima koji pretenduju na najviši plasman u Premijer ligi BiH, Sarajevo i Zrinjski.

Oba tima eliminisani su iz Evrope, iako su nadigrali svoje rivale, pa će u nastavku sezone igrati samo domaće mečeve.

Aktuelni šampion Zrinjski u Sarajevo dolazi sa željom da nastavi seriju uspješnih rezultata, koja im je prošle godine donijela titulu, dok će "bordo" tim sigurno pred svojim navijačima nastojati da se iskupi za loš rezultat na međunarodnoj sceni.

"Mi utakmicu moramo dobiti. Imali smo težak psihološki pad protiv Zarje, iako smo bili bolja ekipa i zaslužili smo prolaz. Ali, to je sada završena priča. Pokušavamo psihički da se vratimo, a fizički smo već spremni. Radili smo dobro, kako bismo prvenstvo otvorili pobjedom i tri boda su naš jedini cilj protiv izuzetno respektabilnog i jakog protivnika", kaže pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić.

Kormilar "plemića" Blaž Slišković zadovoljan je činjenicom da će njegov klub na otvaranju novog prvenstva za rivala imati Sarajevo.

"Drago mi je što prvu utakmicu igramo derbi u Sarajevu. Igračima za ovakav meč nije potrebna posebna motivacija, nakon eliminacije od Maribora. Sigurno bi bilo teže motivisati igrače da igramo u gostima sa nekim rivalom koji nema zvučno ime. Očekujem kvalitetnu predstavu. Na 'Koševo' dolazimo sa željom da od starta pokažemo da i ove sezone imamo najviše ambicije", jasni su Sliškovićevi planovi.

Meč Sarajevo - Zrinjski na programu je u nedjelju od 19 časova, a pravdu na ovom susretu dijeliće banjalučki arbitar Dragan Petrović.

Pročitajte još:

- Krupa: Da gazimo kao proljetos

- Stručnjaci iz BiH za MONDO: Borac će biti hit!

- Vranješ za MONDO: Borac može!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC