• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hvala lepo za Boldena"

Autor mondo.rs

Nebojša Čović saopštio je koliko novca je Crvena zvezda inkasirala na ime obeštećenja za igrače koji su otišli ovog leta.

 "Hvala lepo za Boldena" Izvor: MN PRESS

Redove Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku su napustila osmorica igrača. Od toga je za petoricu uzeto obeštećenje, dok su trojica - Marko Simonović, Nejt Volters i Dion Tompson - otišli po isteku ugovora, rekao je na konferenciji za novinare predsednik regionalnog i srpskog šampiona Nebojša Čović.

Tu je i Džona Bolden, koji još nije zvanično postao član Makabija, ali će uskoro i drugi put ovog leta promeniti klupske boje, nakon što je početkom juna prešao u Zvezdu iz FMP Železnika. Za njega se smatralo da će biti jedan od važnih igrača Zvezde u novoj sezoni, ali klub je odlučio da ga proda pre nego što je odigrao i minut u crveno-belom dresu.

"Nemam ništa drugo da kažem osim velikih reči zahvalnosti svim tim igračima, koji su igrajući u Zvezdi podigli i svoju vrednost", rekao je Čović i onda se osvrnuo na svaki od odlazaka ponaosob.

Izvor: MN PRESS


MARKO GUDURIĆ - "To je bila ponuda koja se ne odbija, milion evra i 20 odsto od obeštećenja pri sledećem transferu. U Zvezdi je igrao za nepunih 100.000 evra godišnje, a otišao je na prvi ugovor sa Fenerbahčeom od 400.000 evra".

OGNJEN KUZMIĆ - "Imao je ugovor na 375.000 evra, otišao je za 300.000. Mislim da je pogrešio i da može opet da mu se 'dogodi Panatinaikos'. Rekao sam mu da Crvena zvezda nema mogućnost da nekoga dva puta vraća u život".

ČARLS DŽENKINS - "Nisam mogao da mu stojim na putu da zaradi 1,8 miliona dolara za dve godine. Obeštećenje je bilo 100.000 dolara".

MARKO SIMONOVIĆ - "Istekao mu je ugovor i otišao je u Zenit na dve godine, za ugovor koji prelazi milion evra, čovek koji ima 31 godinu. Ovde je zarađivao nešto ispod 200.000".

LUKA MITROVIĆ - "Bilo je dogovoreno da ide još 2016. Otišao je ove godine, potpisao je za Bamberg, napravio dobar ugovor, a mi smo inkasirali 220.000 evra obeštećenja, po ugovoru. Kod nas je sve definisano ugovorom, nema klizajućih i grafitnih varijanti".

STEFAN JOVIĆ - "Takođe dogovoren izlaz u ugovoru, 160.000 evra. Otišao je u Bajern, mada je bilo priče i sa Olimpijakosom. Bio je tamo na lekarskim pregledima, ali izbor je pao na Bajern. Takođe je potpisao znatno bolji ugovor".

DŽONA BOLDEN - "Zna li neko od novinara da li Bolden ide? Pa ide, što da ne ide? Doneće nam 580.000 dolara na uloženih 40.000 dolara, hvala lepo... Teško se dogovaramo sa Makabijem, ali ćemo se dogovoriti. Boldenu sam poželeo veću sreću nego Mileru i Zirbesu".

Prvi čovek Zvezde nije precizirao koliko od pomenutih cifara je iskorišćeno za "prebijanje" dugova prema igračima, za koje je više puta rečeno da su tokom prošle sezone primili "četiri do četiri i po plate".

U svakom slučaju, ove impresivne cifre ne predstavljaju čist prihod, a još manje profit kluba sa Malog Kalemegdana, kome predstoji velika borba da u predstojećoj sezoni finansijski ostane "na površini".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC