• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA 17/18: Uloženo mnogo, traži se samo jedno

Autor mondo.rs

Crveno-beli uložili ogroman novac u ekipu koja pred sobom ima samo jedan cilj - povratak superligaške titule na stadion Rajko Mitić. Mudar ili sulud potez, šta vi mislite?

 ZVEZDA 17/18: Uloženo mnogo, traži se samo jedno Izvor: MN PRESS

Još jedna sezona Superlige je stigla. Nadamo se, mnogo mirnija nego prošla kada su u pitanju optužbe i "prepucavanja", a mnogo bolja kada je u pitanju kvalitet.

Veliki doprinos svemu tome, kao najtrofejniji i najpopularniji domaći klub, ima Crvena zvezda.

Da bi mogli pozitivno da utiču na ovu drugu našu želju, crveno-beli su nagovestili tako što su uložili oko milion i po evra u kreiranje novog tima, koji je poveren novom treneru - Vladanu Milojeviću - sa samo jednim ciljem: da vrati titulu prvaka Srbije u vitrine stadiona Rajko Mitić.

Nadajući se da su angažovali igrače sposobne da "prave razliku" na domaćim terenima, Zvezdan Terzić i njegovi saradnici odlučili su da plate poprilična obeštećenja za ovdašnje uslove - 750.000 evra za Aleksandra Pešića, 500.000 za Branka Jovičića, 300.000 za potpis Rikardinja, 250.000 za Milana Rodića... (istina, sve je to značajno manje od transfer rekorda ovog leta koji je postavio Partizan dovođenjem Sejdube Sume za 1.650.000 evra).

Iako su na početku priprema (ponovo) pričali o šansama koje će dati mladim igračima ("Ove sezone pokušaćemo da nadoknadimo i ono što smo propustili prošle, a to je afirmacija mladih igrača. Čak 11 omladinaca je danas tu, a trener Milojević će odlućiti koji od njih će ostati. Već mu je predočeno da se pored borbe za titulu očekuje da uvek u timu ima i dva-tri mlada igrača", izjavio je Terzić 9. juna), utakmice protiv Florijane i Irtiša u kvalifikacijama za Ligu Evrope nisu to potvrdile u praksi.

Prednost su (ponovo) imali stranci, a ostaje da vidimo kako će reagovati crveno-beli u domaćem prvenstvu u kojem je broj igrača bez srpskog pasoša smanjen na četiri. Protiv Florijane u Beogradu Zvezda je nastupila sa petoricom stranaca, na Malti sa četvoricom, dok su protiv Irtiša u oba duela priliku dobila šestorica.

Broj internacionalaca trebalo bi uskoro da bude manji za jednog, pošto je u procesu vađenje srpskog državljanstva za Abrahama Frimponga, a videćemo hoće li i neko otići, jer se već mesecima priča o transferima Mičela Donalda, Damijena Le Taleka, pa i Gelora Kange. Doduše, videćemo i da li će još neko biti doveden do kraja prelaznog roka...

U ovom trenutku jako je teško čak i naslutiti tim na koji će računati Vladan Milojević u Superligi, pošto se ekipa i dalje uigrava, neki igrači tek treba da se pojave na treninzima (Rodić, Radonjić, Borjan), a neki da odu (Manojlović, možda neko od pomenutih stranaca, možda Srnić).

U svakom slučaju, novac uložen u igrački kadar obavezuje crveno-bele na dobar fudbal. Hoće li tako i biti, ostaje nam da vidimo.

Ostaje da vidimo i kako će se Vladan Milojević postaviti u situaciji kada ima ugovor na samo godinu dana. Da li će zaista pružiti šansu pojedinim mladim igračima veću od simboličnih 5-10 minuta u finišu utakmice ili će se koncentrisati na "jurenje" rezultata u domaćem prvenstvu.

Nagoveštaj toga dobićemo tek za nekoliko nedelja, pošto će premijera protiv Radničkog iz Niša u nedelju od 19 časova na stadionu Rajko Mitić (uz prenos na TV Arena Sport) najverovatnije poslužiti za uigravanje pred prvi duel sa Spartom iz Praga narednog četvrtka u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Da ne bude zabune, očekivanja na međunarodnoj sceni nismo pominjali pošto se zbog kratkog pripremnog perioda i vremena za uigravanje koje je novi trener imao na raspolaganju i sam plasman u treću rundu kvalifikacija smatra solidnim uspehom. Ostaje sada da crveno-beli pruže dostojan otpor bogatom timu Sparte iz Praga, ali nemam sumnje da bi eventualna eliminacija češkog predstavnika rasplamsala euforiju među navijačima kada je u pitanju ulazak u Ligu Evrope.

Šta vi mislite...

Anketa

Da li se slažete sa ulaganjem velikog novca u tim?

  • Da, titula je prioritet

    25.58% (11)

  • Ne, šansu treba dati mladim igračima

    27.91% (12)

  • Da, ali samo ako je rezultat u Evropi prioritet

    46.51% (20)

Da li se slažete sa ulaganjem velikog novca u tim?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC