• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O uspesima Srbije: "Predvideo sam ovo još 2001"

Autor mondo.rs

Bivši selektor "delfina" govorio je u Budimpešti o snazi naše reprezentacije. "Filip Filipović je najbolji u istoriji".

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Vaterpolo reprezentacija Srbije i njeni uspesi i dominantna igra najčešća su tema razgovora na bazenu "Alfred Hajoš" u glavnom gradu Mađarske.

Tokom grupne faze Svetskog prvenstva, "delfini" su ostvarili tri mirne pobede i sa prvog mesta plasirali su se direktno u četvrtfinale, gde će u utorak nastaviti borbu za još jedno zlato.

S obzirom na ubedljive nastupe izabranika Dejana Savića i njihovu dominaciju svetskim vaterpolom, zvanični list FINA takmičenja "Water Wonder" razgovarao je o vladavini "delfina" sa trenerom koji ih poznaje izuzetno dobro - Dejanom Udovičićem.

Aktuelni selektor reprezentacije SAD uspešno je sarađivao sa igračima iz aktuelne generacije "delfina" i na klupi "A" selekcije i u mlađim kategorijama Srbije, koje je početkom veka vodio do evropske i svetske titule.

Udovičić kaže da je sadašnju vladavinu Srba predosetio godinama unazad.

"Nema sumnje da je vaterpolo reprezentacija Srbije daleko najbolji tim na svetu. Predvideo sam sve ovo pre 10-15 godina".

Upitan kako je tada video i "namirisao" velike uspehe, Udovičić je podsetio da je radio sa aktuelnim "delfinima" i u mladim uzrastima, objasnivši da je "stvorio ovaj tim".

"Ovi momci igrali su zajedno u različitim starosnim selekcijama od 2001. godine i osvojili su svako takmičenje na kojem su učestvovali".

Trofejni trener ističe i značaj napretka najboljih srpskih vaterpolista iz godine u godinu.

"Suština je u tome da su izrasli u apsolutno neverovatne igrače, svetske klase. Koliko mogu da vidim, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović najbolji su na svojim pozicijama, a Filip Filipović je najbolji vaterpolo igrač svih vremena".

Svih vremena?

"Koje god ime da pomenete, ja ću opet reći da je Filip najbolji", dvaput je podvukao Udovičić, u intervjuu za zvanični list "FINA".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC