• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Savić: Ulog su medalje i naša "glava"

Autor mondo.rs

"Poruke da smo favoriti ne mogu ni da nas opuste, ni da nam nametnu pritisak", kaže selektor vaterpolista posle prve faze Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

 Dejan Savić: Ulog su medalje i naša "glava" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Posle maksimalnog broja osvojenih bodova u grupnoj fazi i pobeda nad Južnom Afrikom, Španijom i Grčkom, vaterpolo reprezentacija Srbije od subote hvata zalet za eliminacije.

Uspešno urađenim zadatkom u prvoj rundi "delfini" su sebi obezbedili subotu, nedelju i ponedeljak za odmor i pripremu četvrtfinalne utakmice protiv pobednika duela Brazil - Australija. Do tada, Srbi će pratiti rivale, trenirati i osvežiti se za najvažnije bitke.

U razgovoru sa novinarima iz Srbije, selektor Dejan Savić je u hotelu u kojem su smešteni "delfini" istakao da je ostvaren prvi važan cilj - osvajanje grupe.

"U suštini, sad počinje pravo takmičenje, četvrtfinalna utakmica može da bude najvažnija na turniru, a posle zavisi od kostura... Naravno da gledamo i ostale ekipe i u suštini dobili smo dva dana da se odmorimo, spremimo i tako će i proći ovi dani".

Upitan da li bi za sledeg rivala hteo Australiju ili Brazil, Savić ne želi da bira.

"Svejedno je. Sada je već faza ispadanja i bukvalno sve ekipe respektujemo. Sigurno da, ako gledamo Australiju ili Brazil, moramo da uzmemo ulogu favorita i znamo zašto smo došli ovde. Sve kasnije su u suštini utakmice na nož".

Ko bi više legao srpskoj reprezentaciji?

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Moramo da budemo skoncentrisani i da igramo svoju igru".

O ishodu grupne faze

Selektor je dao i svoj komentar uvodne runde Svetskog prvenstva. "Mislim da Grčka i Španija mogu mnogo bolje. Italija je pokazala najviše što se tiče priprema i nastavlja sa izuzetnim igrama. Mađari na domaćem terenu možda osećaju pritisak, a sa druge strane mislim da su možda najviše euforični. Sa druge strane, SAD je pokazala i u Svetskoj ligi vrhunski nivo vaterpola, ali su silom prilika ispali".

Od početka turnira, kao i pre Svetskog prvenstva, svi bivši, budući i potencijalni rivali "delfina" ističu upravo srpsku reprezentaciju kao najdominantniju i najbolju. Evo šta o tome kaže Savić.

"Prva stvar, dogovorili smo se da ova sezona počne rasterećeno, jer nije pritisak bio samo u Riju već i poslednje tri godine. Znamo svoje ciljeve, zašto smo ovde i sa jedne strane smo relaksirani, a sa druge potpuno skoncentrisani na ono što nas čeka i na ono što reprezentacija Srbije mora da uradi"

Da li taj (tradicionalni) pritisak, nametnut i rečima rivala, može da "uljuljka" ili otpereti "delfine"?

"Ne mogu ni da nas opuste, ni da prebace pritisak. Rekao sam pred takmičenje da uzimamo ulogu favorita i da će biti zabeleženo da je ovo Svetsko prvenstvo ne samo jurcanje za zlatom, srebrom i bronzom, već i da se Srbima otkine glava".

Posle razgovora sa novinarima, ekipa je otišla na trening.

"Moraćemo da u ovim danima napravimo teži trening, da bismo uhvatili ritam sa reprezentacijama koje igraju osminu finala. Pripremaćemo se uobičajeno, kroz posmatranje snimaka, a gledaćemo zajedno i na bazenu, ako ne bude televizijskog snimka", dodao je Savić.

Novinarima je u hotelu rečena i tehnička informacija - da će Srbija zaigrati četvrtfinale u ranijem terminu od predviđenog - u utorak, od 16.10 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC