• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Filipović o "traci", poređenju s Mesijem...

Autor mondo.rs

Novinari u Budimpešti ističu da je kapiten srpske reprezentacije za vaterpolo isto što i Lionel Mesi za fudbal. Evo šta Filipović kaže o tome.

 Filip Filipović o poređenju s Mesijem Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Filip Filipović u Budimpešti je prvi put kapiten reprezentacije Srbije na jednom od najvećih turnira i tu ulogu ne doživljava kao veliko breme.

"Desetka" Srbije, zvanično najbolji vaterpolista sveta, ističe da svoje kapitenske obaveze ne oseća kao opterećenje i zahvalnost za taj osećaj skreće ka saigračima.

"Ne razmišljam na taj način zahvalujući pre svega njima, pošto imam, kao i do sada, privilegiju da budem sa njima, da živim sa njima, a nije bitno ko će stajati na prvom mestu i ko će u krugu nešto reći. Ne doživljavam to kao veliko breme, veliku odgovornost, ali ponavljam - to je zato što imam ove momke kraj sebe i njima sam zahvalan", jasno je istakao Filipović.

Kao lider ekipe, Filip u "krugu" uoči utakmice šalje poslednje poruke "delfinima". Šta im kaže?

"Ništa, u principu je najbitnije da budemo okrenuti sebi. Da ne pričamo sad detalje, jer na kraju se svodi da gledamo samo sebe, nebitan je protivnik, plave ili bele kapice, imena, suđenje, ništa. Ono što znamo najbolje da radimo to treba da pokažemo u vodi, a oni vrlo dobro znaju kako se to radi...", kaže Filipović i podvlači:

"Jako je lep posao biti kapiten srpske reprezentacije".

Dejan  Udovičić nazvao je Filipovića najboljim vaterpolistom svih vremena. Zvanični list FINA takmičenja nazvao je tekst o srpskom kapitenu "Kad bi Mesi igrao vaterpolo...".

Pohvale, ipak, nisu novost za lidera "delfina", a slična poređenja ne želi da zabrani, iako ih ne voli.

"Ne mogu nikome da zabranim, svako ima pravo da napiše šta hoće, da poredi sa kim hoće. Zaista ne volim da budem poređen ni sa kim, ali ako se to nekome sviđa - pozdravljam, hvala bogu. Nemam pretenzije da budem poređen sa bilo kojom zvezdom, velika je čast, ali imam zacrtan neki drugi, svoj put", kaže Filipović.

Sa Filipom na čelu, "delfini" će od utorka zaplivati u eliminacionu fazu Svetskog prvenstva, gde će im rivali biti Australijanci ili Brazilci.

"Nekoliko smo puta napominjali da protivnici nisu toliko bitni, mi smo svesni svog kvaliteta, svoje snage i moći i svi ste imali prilike da to vidite u poslednja dva meča, ali naravno da postoje i snaga i moći koje deluju van bazena i koje nismo toliko vešti da i njih prevladamo. Ne mislim zaista na teorije zavere, ali svesni smo da ovde 99 odsto ekipa želi da nas pobedi i pošto ide odlučujuća faza i da nas svrgne sa tog nazovi trona".

Protiv koga bi voleo da zaigra u četvrtfinalu?

"Što se nas tiče, zaista nam je svejedno. Nije stvar u tome koga očekujemo, već će u četvrtfinale ući tim koji to bude zaslužio. Svejedno nam je ko će doći, kao i kasnije ako bog da uđemo u polufinale. Sigurno da ne možemo i ne treba da biramo protivnike".

Početkom turnira, Filipović je javno rekao da mu smeta požurivanje ekipe uoči utakmice, ali i sada ističe da se niko tim povodom neće buniti.

"Organizacija Svetskog prvenstva je na zavidnom nivou, jedino malo smeta ova čudna odluka FINA televizije da nas svaki put drži 20 minuta napolju. Nema nekog smisla zbog same igre jer sve što smo do tada uradili padne u vodu, ohladimo se, a onda nas još požuruju da to što pre počne. Rekao sam već da to nema nikakvog smisla, jer je ovo valjda sport koji se igra zbog nas i siguran sam da bi televiziji bilo zanimljivije da prenese taj razgovor u krugu pred pozdravljanje nego što nas požuruju. Očigledno pokušavaju da nam dokažu da ovaj sport postoji zbog njih. Nismo se žalili, niti planiramo. Prihvatili smo kao i svaku odluku i kao i sve ekipe moramo da se prilagodimo", dodao je Filipović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC